open-navfaktor-logo
search
Problemi sa podlogom
FSBiH se konačno oglasio o obustavljenim radovima na stadionu Koševo
Fudbalski savez Bosne i Hercegovine konačno se oglasio o radovima na stadionu Asim Ferhatović Hase.
31.03.2023. u 17:50
get url
text

Kako smo pisali ove sedmice su prekinuti radovi na prošivanju hibrida, zbog toga što je podloga bila tvrda.

Iz FSBiH su danas potvrdili da su radovi nastavljeni.

- Danas je kompanija Tarkett iz Nizozemske nastavila sa započetim radovima na ugradnji (štepanju) sintetičkih vlakana na travnatu podlogu glavnog terena stadiona Asim Ferhatović Hase u Sarajevu.

U finalnom procesu je bitno da se na svakom terenu pojedinačno uskladi režim rada mašine koja vrši utiskivanje sintetičkih vlakana na travnatu podlogu sa tvrdoćom podloge terena.

VEZANI TEKST - Travnjak (ni)je dobro urađen: Hoće li se ove sezone fudbal igrati na Koševu?

U slučaju glavnog terena na stadionu Asim Ferhatović Hase se radilo o podlozi koja je izašla iz zimskog perioda od četiri mjeseca, usljed čega je došlo do privremenog povećanja tvrdoće nosivog sloja zbog nedostatka vlage.

Po okončanju radova na ugradnji hibridnih vlakana na glavni teren stadiona Asim Ferhatović Hase, i poboljšanja vremenskih prilika u narednom periodu, ćemo zvanično objaviti datum i vrijeme odigravanja prve utakmice FK Sarajevo na novoj travnatoj podlozi svog matičnog stadiona u Sarajevu - saopćeno je danas iz FSBiH.

Mirza Varešanović, trener Sarajeva, najavio je da će se ekipa na Koševo vratiti 8. ili 9. aprila i da će u u 25. kolu na ovom stadionu ugostiti Slogu iz Doboja. No, sada je pitanje da li će Bordo tim Dobojlije ugostiti na našem najvećem stadionu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.