open-navfaktor-logo
search
Veliko "gradilište"
Grad Konjic najavio rekonstrukciju Igmanovog stadiona: Reflektori, natrkivena tribina, parking...
AUTOR: Faktor
23.06.2024. u 14:41
get url
text
Fudbalski klub Igman iz Konjica počeo je postavljanje reflektora kako bi premijerligaš iz Konjica svoje utakmice mogao igrati u noćnim terminima.
Radovi su počeli prije devet dana, potvrđeno je na službenim stranicama Grada Konjica.
- U namjeri da Gradski stadion pretvori u multifunkcionalni sportski centar, koji će zadovoljiti sve tehničke zahtjeve za održavanje zvaničnih utakmica nacionalnih selekcija i ostalih značajnih sportskih i kulturnih događaja, Konjic trenutno uz podršku viših nivoa vlasti, provodi opsežne radove na izgradnji reflektorske rasvjete na Gradskom stadionu u Konjicu, a sve kako bi se stekli uvjeti da Fudbalski klub Igman utakmice Premijer lige BiH igra u noćnim terminima u Konjicu - saopćili su na službenim stranicama Grada Konjica.
No to nisu jedine novosti koje su najavljene iz Konjica.
- Osim reflektorske rasvjete u planu je izgradnja nove tribine, koja bi u cjelosti bila natkrivena, a koja bi se nalazila na jugoistočnoj strani stadiona, nasuprot postojeće tribine.
Također, u planu je i etažno proširenje platoa za parking pored Gradskog stadiona, gdje bi postojeći parking prostor dobio tri nove etaže, kao i novi raspored parkiranja automobila, koji bi znatno povećao broj parking mjesta na toj lokaciji.
Izmjenom i dopunom Regulacionog plana "Gradac", koji obuhvata i kompleks Gradskog stadiona, predviđen je objekat, koji bi bio smješten u produžetku postojeće tribine unutar stadiona u Konjicu, sa namjenom da zadovolji potrebe igrača i službenih lica.
Opredjeljenje Grada Konjica jeste, realizacijom navedenih planiranih aktivnosti, između ostalog stvoriti kvalitetne uvjete za odigravanje zvaničnih utakmica nacionalnih selekcija Bosne i Hercegovine, ali i biti dobar domaćin.
U tom cilju stvorila se želja i potreba da se, nakon što se okončaju pomenuti radovi, pristupi izgradnji pomoćnog terena sa hibridnim travnjakom u partnerstvu sa Fudbalskim savezom Bosne i Hercegovine.
Paralelno sa ovim projektom Grad Konjic realizuje i projekat "Uređenje partera u naselju Kolonija - Soliteri" na lijevoj obali rijeke Neretve, u sklopu kojeg je planirana igradnja pješačkog mosta, kojim bi se omogućio direktan pristup Gradskom stadionu i olašalo sportistima, rekreativcima i svim posjetiocima dolazak na ovaj sportski kompleks - saopćili su iz Grada Konjica.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.