open-navfaktor-logo
search
Povezuju ga sa komšijama
Hoće li Edin Džeko "zabiti nož u leđa" Fenerbahčeu?
AUTOR: Faktor
23.06.2024. u 10:55
get url
text
Ljetni prijelazni rok uvijek ponudi mnoštvo spektakularnih transfera, a u jednom takvom bi glavnu ulogu mogao imati i bh. napadač Edin Džeko.
Kako piše turski Sabah kapiten fudbalske A reprezentacije BiH mogao bi napustiti Fenerbahče. Ni to nije novost, šok za navijače Fenera bi mogla vijest da bi karijeru mogao nastaviti u redovima gradskog rivala Bešiktaša! Hoće li Dijamant "zabiti nož u leđa" Feneru?
- Spremajući se za značajne promjene u sastavu, Bešiktaš je počeo pojačavati svoja slaba mjesta.
Nakon što je Batshuayi prešao u Galatasaray, Fenerbahče bi mogao šokirati i Bešiktaš koji želi Edina Džeku.
Samet Aybaba, koji se sastao s Džekinim menadžerom, podijelio je informaciju o sastanku s van Giovannijem van Bronckhorstom. Nizozemski trener, koji je želio iskusno napadačko pojačanje, odobrio je dolazak Džeke - piše Sabah, navodeći kako naš golgeter u Feneru godišnje zarađuje 4,2 miliona eura.
Džeko je u prošloj sezoni nastupio u 46 službenih utakmica za Fenerbahče, postigao je 25 golova i imao 10 asistencija.
Mediji su pisali da su za Džeku zainteresovani i klubovi iz Saudijske Arabije, a prošle sedmice pojavila se i vijest da bi karijeru mogao nastaviti u Hajduku.
Pojedini mediji pišu da je u pitanju dogovor Fenerbahčea i Bešiktaša, koji su uspostavili prvi kontakt o zamjeni igrača. Tako bi Džeko završio u Bešiktašu, a u Fener bi došao Vincent Aboubakar. Fotospor navodi kako Dijamant želi napustiti klub zbog reakcije navijača, te mu je želja splitski Hajduk.
S druge strane TRT Sport je prije deset dana objavio kako je Džeko odlučio da će ostati u Feneru... 
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.