open-navfaktor-logo
search
Ponovo u Mostaru
Igrač koji je zbog Hrvatske "prekrižio" Zmajiće vraća se u Premijer ligu BiH?
Silvio Ilinković, veznjak Rijeke, mogao bi se ove zime vratiti u Premijer ligu Bosne i Hercegovine i ponovo zadužiti opremu Zrinjskog.
31.01.2024. u 22:22
get url
text

VEZANI TEKST - Nije došao u Zenicu: Ilinković više neće igrati za BiH, čeka Hrvatsku?
 

Dvadesetjednogodišnji veznjak prve dvije utakmice Rijeke u 2024. godini odgledao je s klupe, a nije se naigrao ni tokom jeseni s obzirom na to da je upisao mršavih 12 nastupa u svim takmičenjima, svega pet u HNL-u sa 87 minuta provedenih na terenu.

Portal SportSport.ba javlja da se Ilinković vraća u Mostar i da nije poznato radi li se o otkupu ugovora ili pozajmici.

Veznjak je već boravio Pod Bijelim brijegom. Prošle sezone je sa Zrinjskim osvojio duplu krunu i odigrao 34 meča u svim takmičenjima.

Vrijedi istaknuti da se još uvijek radi o fudbaleru zaštićenog godišta, a s obzirom na to da jedan igrač mlađi od 21 godine mora biti starter, on bi mogao biti od velike pomoći aktuelnom prvaku BiH. Također, u Zrinjskom namjeravaju popuniti prazninu koja je nastala odlaskom Darija Čanađije u Grčku.

Ilinković je iz Nove Bile i nosio je dres omladinskih selekcija Bosne i Hercegovine. U septembru prošle godine iznenada je izostao s okupljanja mlade (U21) reprezentacije BiH. Tada se govorilo da čeka poziv Hrvatske koji nije stigao...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.