open-navfaktor-logo
search
Projekat na najvećem bh. stadionu
Iz Sarajeva najavili: Prva faza rekonstrukcije Koševa do kraja 2025. godine
AUTOR: Faktor
27.06.2024. u 20:08
get url
text
Vlada Kantona Sarajevo, Grad Sarajevo, Općina Centar i Fudbalski klub Sarajevo zajednički rade na projektu rekosntrukcije stadiona Asim Ferhatović Hase.
Namjera je da se stadion u što bržem roku dovede do nivoa UEFA 4 kategorije, saopćili su iz Sarajeva i istaknuli da je klub vlastitim sredstvima izradio idejni projekat rekonstrukcije, a da će Grad Sarajevo finansirati izvedbeni projekat.
- Općina Centar već provodi aktivnosti na izdavanju potrebnih saglasnosti i dozvola i čim se steknu potrebni uvjeti projekat će se delegirati prema Vladi KS - saopćeno je iz Sarajeva.
Bordo klub dalje dodaje da će Ministarstvo kulture i sporta KS biti najveći finansijer projekta rekonstrukcije, a namjerara je da se zajedno sa drugim institucijama sufinansira projekat. Podršku očekuju i od Vlade FBiH.
- Konačni cilj je stvoriti što bolje uvjete za navijače na stadionu, kako bi FK Sarajevo svoje evropske utakmice igrao na domaćem terenu - naveli su iz kluba i zaključili da bi prva faza rekonstrukcije trebala biti okončana do kraja 2025. godine.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.