open-navfaktor-logo
search
Flick umjesto Xavija
Izbor pao na Nijemca: Barcelona će u ponedjeljak dobiti novog trenera
AUTOR: Faktor
24.05.2024. u 12:30
get url
text
Njemački Sky Sport u četvrtak je objavio informaciju da će Hansi Flick, bivši trener Bayerna i nekadašnji selektor reprezentacije Njemačke, naredne sezone sjediti na klupi Barcelone.
Barca je krenula u potragu za novim trenerom, iako je nedavno potvrđeno da Xavi Hernandez ostaje uprkos činjenici da je ranije i sam najavio da na kraju sezone napušta kormilo. U međuvremenu je trener Barce imao nesuglasice s predsjednikom Joanom Laportom, što će vjerovatno rezultirati odlaskom španskog stratega.
U međuvremenu je Flick usmeno dogovorio saradnju s katalonskim gigantom, a njemački mediji javljaju da će njegovo predstavljanje biti zakazano za narednu sedmicu.
Španci pišu da će Flick ozvaničiti saradnju u ponedjeljak, dan nakon što sezona u Španiji bude završena. Xavi će tako posljednji meč na klupi Barce odraditi u duelu sa Sevillom.
Flick je bez posla od septembra 2023. nakon što se razišao s reprezentacijom Njemačke.
S Bayernom je prethodno osvojio sve što se moglo osvojiti - dva puta je bio prvak Njemačke, uz titulu Lige prvaka, UEFA Superkupa, Svjetsog klupskog prvenstva, njemačkog Kupa i njemačkog Superkupa.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.