open-navfaktor-logo
search
59. sjednica
Izvršni odbor FSBiH usvojio Bajevićev izvještaj, imenovanje novog selektora u optimalnom vremenskom okviru
Na sjednici Izvršnog odbora FSBiH danas je usvojen izvještaj selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Dušana Bajevića i njegovog stručnog štaba o proteklom ciklusu takmičenja u "A" diviziji UEFA Lige nacija i utakmici baraža protiv reprezentacije Sjeverne Irske.
24.11.2020. u 16:07
get url
text

- Nakon sveobuhvatne analize i iscrpne diskusije zaključeno je da nije ostvaren postavljeni cilj, plasman na Evropsko prvenstvo 2020. - navodi se u saopćenju na zvaničnoj internet stranici Saveza.

- U takmičenju UEFA Lige nacija ostvaren je rezultat koji je bio u skladu sa realnim kvalitetom i mogućnostima naše A selekcije. FSBiH se zahvaljuje dosadašnjem selektoru i njegovom stručnom štabu na radu u prethodnom periodu, a izbor novog selektora će biti obavljen u skladu sa propisanim procedurama u okviru FSBiH. Izvršni odbor će poduzeti sve neophodne aktivnosti kako bi se izbor i imenovanje novog selektora obavilo u optimalnom vremenskom okviru - navode iz FSBiH.

Zanimljivo da današnjoj sjednici IO FSBiH nije prisustvovao Dušan Bajević, ali ni Zvjezdan Misimović, koji ima ulogu savjetnika Izvršnog odbora. Upravo su njih dvojica, što su kasnije potvrdili kroz izjave, dospjeli u verbalni duel pred utakmicu posljednjeg kola Lige nacija između BiH i Italije.

Na današnjoj sjednici donesena je i Odluka o trajanju zimskog prijelaznog roka za igrače profesionalce registrovane za klubove Premijer lige Bosne i Hercegovine, i to od 5. februara do 3. marta 2021. godine. Za igrače amatere svih nivoa takmičenja FSBiH prijelazni rok traje od 22. februara do 15. marta 2021. godine, a za igrače amatere u futsal takmičenju FS BiH od 1. januara do 28. januara 2021. godine.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.