open-navfaktor-logo
search
Sve će biti riješeno u narednim danima
Jukić ostao u Mostaru, uskoro napušta Plemiće
Sada će dvije strane pokušati da pronađu zajednički jezik oko raskida saradnje, te će Jukić krenuti u nove izazove. Ovaj 28-godišnjak je u protekloj sezoni Premijer lige za Zrinjski upisao 16 nastupa, tek šest bio starter, a dodao je i dva pogotka.
AUTOR: Samir Mlaćo
01.07.2024. u 08:04
get url
text
Završava epizodu u Mostaru
Završava epizodu u Mostaru
Fudbaleri Zrinjskog glavni dio priprema će odraditi na Svetom Martinu na Muri, a dogovorene su i tri provjere.
Rivali će biti Lokomotiva, Slaven Belupo, te ukrajinska Zoryja, a zanimljivo da na spisku stručnog štaba nema Ivana Jukića.
Jukić sa Plemićima ima važeći ugovor, no nije otputovao na pripreme i jasno je da će ubrzo završiti epizodu u Mostaru. Jukić ima ugovor do maja 2026. godine.
Sada će dvije strane pokušati da pronađu zajednički jezik oko raskida saradnje, te će Jukić krenuti u nove izazove. Ovaj 28-godišnjak je u protekloj sezoni Premijer lige za Zrinjski upisao 16 nastupa, tek šest bio starter, a dodao je i dva pogotka, te dvije asistencije.
U našoj zemlji nastupao je i za FK Sarajevo, dok je u Poljskoj bio član ekipe Korona Kielce.
Ponikao je u NK Orkan Dugi Rat, a zatim prošao sve omladinske selekcije RNK Split, te nastupao i za prvi tim.
Mijenjao je i reprezentativni dres, pa je nakon U-18 selekcije Hrvatske, nastupao za mladu reprezentaciju naše zemlje. Upisao je pet nastupa.
Stručni štab Zrinjskog poveo je na pripreme 27 igrača, a sa ekipom je i Nemanja Bilbija koji još uvijek neće moći trenirati sa ostatkom ekipe nakon operacije ligamenata koljena.
Mario Ivanković sa svojim pomoćnicima na raspolaganju u Sloveniji ima:
Anis Sefo, Goran Karačić, Marko Marić, Arman Šutković, Josip Ćorluka, Kerim Memija, Hrvoje Barišić, Slobodan Jakovljević, Toni Šunjić, Marin Magdić, Amir Duraković, Sebastian Corda, Mario Tičinović, Tomislav Kiš, Ivan Posavec, Tarik Ramić, Antonio Ivančić, Igor Savić, Antonio Prskalo, Marko Kozina, Matija Malekinušić, Mario Ćuže, Fran Topić, Besart Abdurahimi, David Čamber, Nardin Mulahusejnović, Franko Sabljić, Nemanja Bilbija.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.