open-navfaktor-logo
search
Crnogorac otkrio
Kako je Davor Šuker "doveo" Zrinjskom trenera, uvjeti dogovoreni SMS porukom
U zadnjih deset godina, otkako je Zrinjski zagospodario bosanskohercegovačkim fudbalom i kada je počela serija od šest osvojenih naslova od ukupno osam koliko ih ima, Željko Petrović je 12. trener Mostaraca.
29.01.2024. u 08:33
get url
text

Petrović je karizmom i karakterom najsličniji Sergeju Jakiroviću, s igračkom veličinom jedino se Blaž Slišković može mjeriti, ali trenerski CV kakav on ima nema nijedan od prethodnih 11 trenera.

Nakon što su smijenili Krunoslava Rendulića Zrinjski su odbili neki ugledni stručnjaci, što zbog finansija ili predrasuda o BiH ligi, ali Petrović se time nije vodio.

- Meni je djelić ove zemlje draži nego čitav New York. Ne dolazim ja s glumom nekog zapadnjaka, da prodajem neke "fore". Znam da je bilo komentara "zašto dolaziš ovdje, zašto se vraćaš iz Evrope ovdje". Pogriješio sam u startu trenerske karijere, trebao sam biti glavni trener, ali sam odlučio biti pomoćnik u Hamburgu. Poslušao sam tada druge, ne znam zašto jer sam sebe slušao cijelog života i bilo mi je dobro. Sada nisam htio druge slušati jer sam imao dobar osjećaj - rekao je Petrović za Sportske novosti.

Nakon smjene Rendulića u opticaju za novog trenera spominjali su se uglavnom hrvatski stručnjaci, od Ante Čačića, preko Samira Toplaka, do Stjepana Tomasa. Kada je "isplivao" Petrović za mnoge je to bilo iznenađenje, ali on se ranije već našao na radaru Zrinjskog, a zanimljivo da je nedirektni posrednik bio i Davor Šuker, s kojim Petrovića veže prijateljstvo još iz igračkih dana.

- Došlo je do toga da su Ivan Beus (direktor Zrinjskog, op.a) i Davor Šuker bili na nekoj utakmici reprezentacija. I Beus je Šukera pitao bi li Petrović bio spreman doći u Zrinjski, na što je Šuker rekao da neće niko mene zvati nego on. Ja sam tada još bio u Adani, imam posao, imam angažman. Nakon Davora nazvao me Ivan (Beus) i rekao sam mu da ako dođe to vrijeme, da sam ja spreman. Da se razumijemo, ja sam imao angažman, u Turskoj se može i više zaraditi nego ovdje, ali Ivan je gospodski prišao, onako kako treba prići treneru. I još nešto, nije to bio razgovor u smislu da je Rendulić pred smjenom, pa jesam li ja raspoložen mijenjati. To je bilo čisto opipavanje situacije, jesam li ja spreman u bližoj ili daljoj budućnosti doći u Zrinjski. Rekao sam da sam apsolutno spreman. I možda je to njima bilo čudno, jer mnogi treneri odavde imaju san da nađu posao vani, a ja sam imao posao i želio sam se vratiti ovdje - ispričao je Petrović za SN, dodavši:

- Nakon prvih kontakata nastavio sam svoj posao, oni svoj. Jedino što sam više pratio Zrinjski nego do tada. I kada se dogodilo to s Rendulićem javio se ovaj put Danko Šulenta i rekao ostajem li pri tome da bih došao, ali da oni nisu sigurni mogu li ispratiti standarde koje sam imao u Adani. Rekao sam samo da pošalje na SMS ono što oni mogu ispuniti i ja ću odgovoriti. Tako je i bilo, nikakvih pregovora, nagovaranja i svega ostalog. Međutim, nisam mogao tek tako lako izaći iz Adane.

Dogodilo se da je Patrick Kluivert smijenjen i vidio sam da žele mene zadržati, pokušavali su stalno, ali meni je riječ koju dam svetinja i bez obzira na Adanu, bez obzira na druge ponude, ja riječ nisam htio pogaziti

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.