open-navfaktor-logo
search
Ništa novo
Klubovi i FSBiH razgovarali o koronavirusu, za Pilava je OK da navijači iz VIP lože napadaju fudbalere
Video konferencija predstavnika Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i klubova Premijer lige BiH održana je danas.
11.11.2020. u 21:28
get url
text

Tom prilikom analizirana je organizacija dosadašnjih utakmica u sezoni 2020/21, u specifičnim uvjetima, usljed pandemije virusa COVID-19.

- Zaključak je da su klubovi na veoma zadovoljavajući način pristupili organizaciji utakmica u skladu sa Protokolom COVID-19 i da nije bilo značajnijih propusta, te da će se na isti način pristupiti i u narednom periodu - saopćeno je iz FSBiH.

VEZANI TEKST - Amar Osim tvrdi da su navijači Borca napali rezervne igrače Željezničara

Naglašeno je da su FS BiH na sastanku predstavljali izvršni direktor Sektora za sport Elmir Pilav, predsjednici Komiteta za takmičenje i Komiteta za sportsku medicinu Milorad O. Lale i dr. Ognjen Desančić, te povjerenik Premijer lige BiH Željko Radonja.

Zanimljivo, Pilav nije imao zamjerki (tako bar piše u saopćenju objavljenom na (www.nfsbih.ba) na propuste u Covid-protokolu koji je zabilježen u ponedjeljak u Banjoj Luci, gdje se u VIP loži okupilo, šire, društvo Vice Zeljkovića, budućeg predsjednika FSBiH, koje je, kako tvrdi Amar Osim, fizički napalo rezervne igrače Želje (rezervisti sjede na tribinama).

Direktor Pilav očito ne smije da se usprotivi budućem šefu (na narednim izborima Zeljković će preuzeti funkciju predsjednika FSBiH), jer, valjda su važnija njegova fotelja i pozicije njegovih bližnjih u FSBiH, nego Covid-protokol i fudbal uopće...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.