open-navfaktor-logo
search
Revanš polufinala od 18 sati
Ko će se pridružiti Borcu u finalu Kupa BiH - Zrinjski ili Sloga?
Faktor
17.04.2024. u 08:44
get url
text
Prvi meč u Modriči završen je 0:0
Prvi meč u Modriči završen je 0:0
FOTO: FK Sloga
Fudbaleri Borca prvi su finalisti Kupa Bosne i Hercegovine, nakon što su sinoć pred domaćim navijačima i u revanšu savladali ekipu Širokog Brijega sa 2:1 (ukupno 5:2).
Ime drugog finaliste saznat ćemo večeras nakon što svoj revanš odigraju Zrinjski i Sloga. Prvi meč u Modriči završen je bez pobjednika i golu, a uloga favorita je na strani Mostaraca. Zrinjski od 10. marta ne zna za poraz, dok je Sloga nanizala tri poraza u prvenstvu.
- Dobili smo derbi, ali malo je vremena za slavlje i opuštanje. Slijedi nam jedna od najvažnijih utakmica sezone, utakmica za ulazak u finale Kupa protiv tvrde ekipe. To smo iskusili tri puta do sada, a još dva puta nas čeka ogled s njima.
Bit će to zahtjevna utakmica. Igraju cijele godine u sistemu 5-4-1, s tim da im fali ponajbolji igrač Dejan Vidić. Igraju zatvorenu formaciju i čekaju priliku iz prekida, pošto imaju visoke igrače. Ali mi smo Zrinjski, mi smo branitelji naslova i ne zanima nas ništa drugo nego pobjeda - kazao je Željko Petrović, trener Zrinjskog.
Uprkos seriji loših rezultata u redovima Dobojlija ne manjka optimizma.
- Zadovoljstvo mi je da najavljujemo polufinale revanša jer to znači da smo uradili dosta dobrih stvari. Na pragu smo finala, a malo ko je to očekivao.
Što se tiče prve odigrane utakmice sa Zrinjskim u Modriči, mi smo bili ravnopravan protivnik. Vjerujem u svoje igrače i oni apsolutno imaju moje povjerenje. Rade dobro i mislim da će sve učiniti da ne propuste šansu koja nam se ukazala.
Prema Zrinjskom imamo veliki respekt i sa njima smo među ekipama koje će možda odigrati najveći broj takmičarskih utakmica, ali je sve ovo sazrijevanje za narednu takmičarsku godinu. Jasno je da i rezultat od 0:0 poslije revanša nudi novu mogućnost za prolaz dalje, ali mi se nećemo braniti te se nećemo ni zaletiti. Uigravali smo jednu kombinaciju i mislim da imamo realne šanse da odigramo i zašto da se ne nadamo da ćemo prvi put u historiji kluba igrati finale Kupa Bosne i Hercegovine - kazao je Vlado Jagodić, trener Sloge, u najavi utakmice.
Susret na stadionu Pod Bijelim brijegom igra se od 18 sati, uz direktan prijenos na Arena Sport TV. Glavni sudija je Admir Musić iz Sarajeva.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.