open-navfaktor-logo
search
Bašić bivši
Ko će sjesti na klupu Željezničara?
Fudbalski klub Željezničar ostao je bez trenera nakon što je Nermin Bašić potpisao sporazumni raskid saradnje.
AUTOR: Rešad Dautefendić
01.11.2023. u 11:50
get url
text

VEZANI TEKST - Rastali se Nermin Bašić i Željezničar 

Plavi su ostali bez trenera nekoliko dana pred premijerligašku utakmicu protiv Sloge, a još se ne zna ko će voditi ekipu protiv Dobojlija.

Već se nagađa o imenima trenera koji bi mogli naslijediti Bašića. Prvi pik je Marko Maksimović, mladi trener koji je sa Borcem bio prvak BiH, a sa Leotarom je prošle sezone ispao iz elite. 

Također, spominje se i Branislav Krunić, nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, koji je trenutno na klupi banjalučkog Željezničar Sport-Teama. 

S obzirom na poteze kakve vuku na Grbavici, ne bi začudilo kada bi u prvi tim prekomandovali Edina Ćurića, direktora Omladinske škole FK Željezničar.

Dio navijača potajno se nada da bi na klupu Želje mogao sjesti Husref Musemić, koji je legenda najvećeg rivala Sarajeva (uostalom i Maksimović je igrao za Sarajevo), dok bi treći na klupi rado vidjeli Denisa Ćorića, aktuelnog trenera GOŠK-a. Među navijačima se spominje i ime Dželaludina Muharemovića, koji je trener Unisa iz Vogošće.

VEZANI TEKST - Željina "pojačanja" - čista nula 

No navijači se ne pitaju... Na potezu su Uprava i sportski direktor Samir Bekrić, koji se ovog ljeta ne može pohvaliti prijelaznim rokom jer novajlije koje je doveo na Grbavicu nisu uradile praktično ništa. To pokazuju i očajni rezultati Plavih (15 bodova u 12 kola), a zbog čega je ceh platio Bašić (pitanje je kakvu odgovornost snosi sportski direktor).

Hoće li Bekrić pogriješiti i sa trenerom ili će sada ispraviti grešku, pokazat će vrijeme.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.