open-navfaktor-logo
search
Uprkos krizi
Legenda Manchester Uniteda podržala Mourinha
Napravite sada promjenu na klupi i najvjerovatnije bićete u istom položaju za godinu ili dvije. Vjerujem da bi Mourinho trebao da zadrži posao, rekao Giggs
04.10.2018. u 15:30
get url
text
Ryan Giggs
Ryan Giggs

Ryan Giggs, bivši legendarni fudbaler Manchester Uniteda, a danas selektor fudbalske reprezentacije Velsa, za britanske medije je izjavio da bi Jose Mourinho trebao ostati menadžer kluba sa Old Trafforda, prenosi Anadolu Agency (AA).

United je ubilježio najlošiji start u Premier ligi u posljednjih 29 godina. Poslije sedam kola Crveni đavoli se nalaze na desetom mjestu sa deset bodova. Uz to su eliminisani iz Liga kupa od drugoligaša Derby Countyja, pa se u javnosti, ali i od bivši igrača Uniteda sve češće čuju zahtjevu da Mourinho dobije otkaz. No, Giggs nije takvog mišljenja.

- Mourinho ne bi trebao da ode. Trenutno prolaze kroz teške trenutke. Isto ovo sam rekao i nedavno. Napravite sada promjenu na klupi i najvjerovatnije bićete u istom položaju za godinu ili dvije. Vjerujem da bi Mourinho treba da zadrži posao - kazao je Giggs.

Nekada sjajni ofanzivni krilni fudbaler u dresu Manchester Uniteda odigrao 963 takmičarske utakmice i postigao 168 golova. Za 24 sezone, koliko je proveo na Old Traffordu, između ostalog je osvojio 13 naslova šampiona Engleske, dva Evrope i jedan svijeta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.