open-navfaktor-logo
search
Prva liga RS-a
Leotar počeo pripreme, ko ostaje u Trebinju i naredne sezone?
Fudbaleri Leotara započeli su pripreme za novu sezonu, u kojoj će se takmičiti u Prvoj ligi Republike Srpske pošto u prethodnoj nisu uspjeli sačuvati status premijerligaša.
10.07.2023. u 12:37
get url
text

Fudbalerima su se obratili predsjednik Upravnog odbora Rajko Mičeta i novoimenovani sportski direktor Oleg Ćurić.

- Prije svega želim da vam poželim sretan početak rada. Nakon ispadanja iz Premijer lige, ponovo igramo u Prvoj ligi Republike Srpske, koja će biti veoma izazovna za nas u svakom pogledu. S druge strane, od nas sportska javnost očekuje rezultate u skladu sa renomeom kluba i mi ćemo nastojati da u narednih 4-5 dana završimo sve poslove oko formiranja igračkog kadra, koji će po našem ubjeđenju biti dovoljan za ostvarenje naših ambicija.

Drago nam je da je veliki broj igrača iz prošle sezone izrazio želju da ostane u Trebinju i da sa Leotarom pokušaju da ostvare i svoje lične i profesionalne ambicije. Na vama je da od prvog dana pokažete profesionalizam, klub će nastojati da sve obaveze ispoštuje onako kako je dogovreno - rekao je Rajko Mičeta, predjsednik Leotara, piše na zvaničnoj stranici trebinjskog kluba.

Brigu o sportskom dijelu kluba preuzeo je Oleg Ćurić, nekadašnji kapiten, pomoćni i glavni trener, koji odlično poznaje situaciju u klubu.

- Ne želimo da se vraćamo unazad, već da gledamo isključivo naprijed. Pred nama je još mjesec dana do početka prvenstva. U pregovorima smo sa još nekoliko fudbalera koje želimo da dovedemo i nadam se da ćemo do kraja ove sedmice imati jasnu situaciju i formiran igrački kadar. Već smo dogovorili i neke pripremne utakmice, ali ćemo o tome više govoriti narednih dana.

Ne postavljamo visoke ciljeve i imperative, ali je jasno gdje je mjesto Leotara u ovom takmičenju i tako moramo da radimo i da se ponašamo. Iako je ovo niži rang, moramo da budemo maksimalno profesionalni i odgovorni i da vodimo računa o mnogim detaljima. Imamo mnogo iskusnih igrača koji će morati da budu lideri i na terenu i van njega, a klub istovremeno da posveti pažnju i drugim aspektima osim prvog tima, prije svega omladinskoj školi iz koje moramo da crpimo većinu igrača za prvi tim - rekao je Čurić.

Od igrača iz prethodne sezone prozivci su prisustvovali Đoko Milović, Darko Đajić, Amar Đuderija, Andrej Đurić, Filip Kolak i Matija Glogovac, kao i juniori Nikola Šarović, Matej Kapor, Marko Pandžić i Goran Popović. Od novih imena tu su bili povratnik Stefan Paranos (Radnik Bijeljina), Marcos Sosa (Tekstilac) i golman Mladen Milošević (Sloboda Novi Grad).

Do srijede se očekuje dolazak Dejana Uzelca i Mihajla Cmiljanovića, sa kojima je dogovoren nastavak saradnje, kao i još nekoliko igrača koji su nosili dres Leotara u prethodnoj sezoni, a sa kojima je klub u završnim pregovorima o nastavku saradnje, objavljeno je iz FK Leotar.

Prvi trening Leotar će imati danas u 18:30 sati u Gradu Sunca, a u narednim danima bit će objavljen i plan pripremnih utakmica.

Prvo kolo Prve lige RS-a na rasporedu je 12. augusta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.