open-navfaktor-logo
search
Novi igrač Reala
Mbappe: Ima puno gorih stvari u svijetu, a ja da se žalim kako mi je bilo u PSG-u?
AUTOR: Faktor
04.06.2024. u 21:48
get url
text
Kylian Mbappe, francuski reprezentativac, kazao je da će za Real Madrid igrati najmanje pet narednih sezona, da je to neizmjerno zadovoljstvo i ostvarenje sna.
- Jako sam sretan i izuzetno ponosan. Ovo je klubu u kojem sam oduvijek sanjao biti - rekao je Francuz i dodao je je potpis za Kraljeve veliko olakšanje.
Njegov prethodni klub PSG nije zaradio ni cent obeštećenja zbog činjenice da je Mbappeu na kraju sezone istekao ugovor. Objasnio je da mu je u prethodnoj tamičarskoj godini zbog toga što nije produžio saradnju iz kluba poručeno da neće igrati, ali da su ga spasili trener Luis Enrique i sportski direktor Luis Campos i da nije bilo njih, vjerovatno ne bi stao na teren.
- Puno je pritiska, ali to je samo fudbal i postoje ozbiljnije stvari u životu. Uvijek su me učili da ne plačem. Plaćaju mi mnogo novca da igram fudbal i radim ono što volim, dok drugi odlaze u fabrike i marljivo rade. Stalno ponavljam da nikome ne bih poželio ovo što sam proživio. Ne čini mi se uredu žaliti kad vidim šta se događa. Ima puno gorih stvarih na svijetu - poručio je Francuz.
Mbappe će predvoditi reprezentaciju Francuske na EURO-u u Njemačkoj, a Tricolori love trofej koji nisu osvojili 24 godine.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.