open-navfaktor-logo
search
Slažu se kockice
Meho Kodro u stručni štab dovodi Slovenca, Zmajevima milionske premije za plasman na EP?
Meho Kodro, novi selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, kompletira svoj stručni štab.
16.08.2023. u 09:06
get url
text

Premda će zadržati neke koji su radili s Farukom Hadžibegićem, novi selektor odlučio je angažovati i dvojicu novih.

Kako pišu Sportske legendarni Mostarac se odlučio za dvojac s kojim je sarađivao dok je radio u švicarskoj Lozani. I jedan i drugi su s ovih prostora, iako godinama rade u inozemnim klubovima.

Navodno, Fudbalski savez Bosne i Hercegovine dao mu je odriješene ruke u izboru saradnika, a Kodro je odlučio povećati svoj stručni štab. Uz postojeće Elvira Rahimića, Almira Seferovića, Sinišu Mrkobradu, kompletirao je tim s ljudima s kojima je sarađivao u Švicarskoj.

Ulogu video analitičara imat će Ermin Avdić. Drugi trener, koji će biti uz Kodru, je Slovenca Dalibor Stevanović, koji ima 38 godina i rođen je u Ljubljani. I on je radio s Kodrom u švicarskom drugoligašu Lozani.

Još je neizvjesno da li će u stručnom štabu ostati Nenad Gagro ili će umjesto njega "uskočiti" Slaven Musa, koji je već ranije bio trener u stručnom štabu Zmajeva. 

FSBiH dao je Kodri zadaću da kroz kvalifikacije ili baraž u Ligi nacija reprezentaciji osigura plasman na Evropsko prvenstvo, a kako piše isti izvor Zmajevima su za plasman obećane i milionske premije.

Zmajevi nakon četiri kola kvalifikacija za EURO 2024 imaju samo tri boda (pobjeda protiv Islanda) i tri poraza (Slovačka, Portugal i Luksemburg). Bit će teško očekivati da Kodro odvede naš državni tim do jednog od prva dva mjesta u grupi, koja vode na EP, ali će imati priliku da uigra ekipu za baraž kojeg su Zmajevi osigurali osvajanjem prvog mjesta u Ligi nacija - grupa B3 i preko kojeg bi u "popravnom" mogao da Zmajevima osigura plasmana na EURO i višemilionsku zaradu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.