open-navfaktor-logo
search
Najbolji na svijetu
Messi otkrio koliko su mu bitne individualne nagrade
U 2019. godini Messi je Barcelonom osvojio La Ligu, s Argentinom je bio treći na Copa Americi, a u protekloj sezoni postigao je 54 gola u svim takmičenjima
23.09.2019. u 22:57
get url
text

Šesti put u karijeri FIFA je Lionela Messija proglasila najboljim fudbalerom svijeta. Fantastični Argentinac trijumfovao je ispred Virgila Van Dijka i Cristiana Ronalda, te sada u svojim vitrinama ima jedno FIFA-ino priznanje više od Portugalca.

U 2019. godini Messi je Barcelonom osvojio La Ligu, s Argentinom je bio treći na Copa Americi, a u protekloj sezoni postigao je 54 gola u svim takmičenjima i zabilježio 20 asistencija. Ipak, na večerašnjoj svečanoj dodjeli nagrada The Best, koja je održana u Milanu, rekao je kako su mu individualna priznanja na drugom mjestu.

- Individualne nagrade su mi na drugom mjestu. Za mene je najbitniji timski uspjeh. Moja supruga i dvoje djece su ovdje i ne znaju da li da se pozdrave ili da traže fotografiju sa ovim vanserijskim igračima koji su tu večeras u dvorani - poručio je Messi nakon što ga je FIFA po šesti put proglasila najboljim igračem planete.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.