open-navfaktor-logo
search
Legendarni trener
Mogli su raditi šta žele: Giggs otkrio četiri Fergusonova miljenika na Old Traffordu
Legendarni škotski stručnjak Sir Alex Ferguson bio je poznat po trener koji je mnogo pažnje pridavao disciplini, no imao je Fergie i svoje miljenike među igračima Manchester Uniteda.
11.05.2020. u 08:24
get url
text

Prema izjavama Ryana Giggsa, četiri fudbalera imali su poseban status, a miljenici Fergusona uglavnom su mogli raditi šta su željeli.

- Prvi je bio Eric Cantona. Bilo je utakmica kada ništa nije napravio. Niti je dao gol, niti je asistirao, a nije se čak trošio ni u odbrani kao Rooney ili Tevez. I onda bismo sjedili u svlačionici poslije meča i komentarisali kako će osjetiti Fergusonov bijes. Ali ništa se ne bi desilo - rekao je Velšanin i dodao:

- U narednom susretu Cantona bi postigao gol ili napravio neku svoju magiju. Ostala trojica su bili Bryan Robson, Roy Keane i Cristiano Ronaldo. Velike zvijezde Ferguson je tretirao na poseban način, jer je znao da će mu se oni odužiti na terenu.

Giggs je otkrio i zašto je i on koji je dres Uniteda nosio od 1990. do 2013. godine bio na tapetu kod Fergusona.

- Bio sam u nemilosti nekoliko puta. Šest ili sedam puta bio sam kažnjavan zbog rasprava s njim, zbog svađa. U tim trenucima nije mi bilo svejedno, ali poslije nekoliko godina Sir Alex mi je rekao da je volio kada bih mu uzvratio. To mu je govorilo da mi je stalo, da nisam ravnodušan - ispričao je Giggs.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.