open-navfaktor-logo
search
Imaju svoje "ja"
Muhidin Raščić i Ivan Perić prije 15 godina otjerali Mehu Kodru, a danas glasali za njega!
Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na prijedlog direktora reprezentacije Zvjezdana Misimovića izabrao je Mehu Kodru za selektora A tima. Dakle, odluka je bila jednoglasna.
03.08.2023. u 15:45
get url
text

VEZANI TEKST - Kodro: Volio bih da vratimo kult reprezentacije, naš cilj je odlazak na Evropsko prvenstvo!

Ovim riječima Vico Zeljković, predsjednik FSBiH, predstavio je novog selektora Zmajeva, koji će na klupi naslijediti Faruka Hadžibegića.

To znači da su izbor legendarnog golgetera Barcelone danas podržali: Vico Zeljković, Irfan Durić, Ivan Beus, Midhet Sarajčić, Muhidin Raščić, Ivan Perić, Dragan Soldo, Milorad Sofrenić, Muris Jabandžić, Ivo Ivkić, Fuad Čolpa, Milorad O. Lale, Azmir Husić, Miloš Brkić i Žarko Laketa.

Kodri je ovo drugi mandat selektora BiH. Na klupi Zmajeva sjedio je od 5. januara do 16. maja 2008. godine, a otkaz je dobio nakon što je poručio čelnicima Saveza da se protivi da vodi našu selekciju u prijateljskom susretu protiv Irana, koja se trebala igrati 26. maja 2008. godine u Teheranu.

Tadašnji Izvršni odbor FSBiH reagovao je ekspresno i smijenio Kodru, a od 15 članova njih 14 je bilo "za", a jedan je bio suzdržan (Fikret Mujkić).

IO koji je izglasao otkaz golgeteru Barcelone tada su činili: Iljo Dominković, Sulejman Čolaković, Bogdan Čeko, Mensud Bašić, Midhat Ibrišimbegović, Hamdija Abdić, Muhidin Raščić, Fikret Mujkić, Zlatan Mijo Jelić, Živko Marjanac, Miroslav Ćorić, Slaviša Vujić, Ranko Cvijić, Marjan Jelić i Ivan Perić.

Kada pogledate sastave "fudbalskih vlada" danas i prije 15 godina u oko upadaju dva imena, a to su Muhidin Raščić i Ivan Perić.

VEZANI TEKST - Nije Žikina, ali je dinastija: Raščiću zamjena igrač RB Salzburga

Raščić je najstariji iz "dinastije" koja je dobro rasprostranjena u bh. kući fudbala. Tako Raščića imamo zaposlenih u Savezu, imamo ih na selektorskiim pozicijama, a oni najmlađi dobijaju diskutabilne pozive u dres sa državnim grbom naše zemlje.

Perić je prije 15 godina bio odan kadar Ilje Dominkovića, tadašnjeg člana predsjedništva FSBiH. Jedan je od senatora i ljudi sa najdužim stažom u IO. U udobnoj fotelji sjedi skoro 20 godina. Prvo u periodu od 2002. do 2010, a potom i od 2012. do danas...

Njih dvojica očito "imaju svoje ja", a valjda zbog toga i mogu tako dugo da budu među ključnim ljudima koji odlučuju o bh. fudbalu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.