open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno
Najbolji strijelac Čelika odlazi sa Bilinog polja
Nogometni klub Čelik i Mirsad Šijerkić neće nastaviti saradnju u narednoj sezoni zbog poslovnih obaveza sada već bivšeg napadača tima sa Bilinog polja.
02.07.2023. u 15:10
get url
text

- Prije svega želimo istaći da je Šijerkić u toku razgovora pokazao veliku iskrenost, poštenje i srčanost prilikom njegovog saopćenja da zbog poslovnih obaveza neće biti u mogućnosti davati svoj maksimum na zelenom terenu u narednom rangu takmičenja, te da bi zbog toga bilo najbolje da klub i Šijerkić ne produže saradnju.

Šijerkić je u naš klub stigao uoči početka prethodne sezone. U zvaničnim utakmicama u prvenstvu upisao 28 nastupa i postigao 20 pogodaka i četiri asistencije. Ovu sezonu završio je kao najbolji strijelac našeg kluba, te drugi najbolji strijelac lige.

Na svakoj utakmici pokazivao je koliko mu znači nositi crno-crveni dres i grb na njegovim prsima. Davao je svoj maksimum, nije gledao protivnika s druge strane, te tiho osvojio srca svih navijača ovog kluba.

Svoj odlazak doživio je emotivno, srčano i pun ljubavi prema jednom klubu, Čeliku. Ovim putem, velikog srca i poštovanja, zahvaljujemo se Šijerkiću što je za kratak period učinio mnogo za naš klub. Zaista je primjer mnogima kako se treba odnositi prema ovom klubu, a mi mu želimo mnogo sreće i uspjeha u nastavku karijere - poručili su iz redova Čelika. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.