open-navfaktor-logo
search
Kup BiH
Ne igra se u ponedjeljak: Promijenjen termin utakmice Sloboda - Sarajevo
Fudbaleri Slobode i Sarajeva proljetni dio sezone otvorit će na Tušnju susretom osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine.
31.01.2024. u 15:53
get url
text

VEZANI TEKST - Sloboda zatražila promjenu termina meča sa Sarajevom

Prvobitno je određeno da se ovaj susret igra u ponedjeljak (12. februar) od 18 sati, ali su Tuzlaci, uz dogovor sa gostima, tražili promjenu termina.

Iz Slobode su se obratili Fudbalskom savezu BiH i TV Arena Sport, kao nosiocu televizijskih prava, sa zahtjevom da se promijeni termin zbog problema sa reflektorskom rasvjetom na Tušnju. Kako saznajemo iz Slobode su tražili da se utakmica igra za vikend.

Jutros su za Faktor iz FSBiH rekli da je prvobitno odbijena mogućnost da se susret igra u subotu ili nedjelju, uz objašnjenje da je navodno nosioc TV prava tako odlučio!? Također, iz krovne kuće bh. fudbala poručili su kako su u opciji dva termina - ponedjeljak u 13 ili u 18 sati.

Ipak, kako saznajemo u međuvremenu je ipak došlo do promjene termina, pa će stari rivali na teren u nedjelju od 13 sati.    

U petak (2. februar) zasjedat će i Komitet za takmičenje FSBiH koji bi trebao dati konačnu riječ o datumu i satnici pomenutog duela.

Duel Slobode i Sarajeva bi trebao biti praznik fudbala, poslastica osmine finala Kupa naše zemlje, pa stoga malo čudi što je uopće i bio zakazan za ponedjeljak.

Sigurno je da će tribine Tušnja za vikend biti dobrano popunjenje, a valjda je svima u interesu da gledamo fudbal sa navijačima, a ne sablasno prazne stadione...

Arena sport je objavio kompletan raspored i satnicu osmine finala Kupa BiH, uz najavu da će svih osam susreta biti u direktnom prenosu.

Osmina finala Kupa BiH

Petak, 9. februar

18 sati: Velež - Tuzla City

Subota, 10. februar

13 sati: Zrinjski - Slavija

13 sati: Jedinstvo - GOŠK

15 sati: Posušje - Laktaši

Nedjelja, 11. februar

13 sati: Sloboda - Sarajevo

13 sati: Stupčanica - Široki Brijeg

16 sati: Sloga - Igman

18.30 sati: Borac - Zvijezda 09

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.