open-navfaktor-logo
search
EURO 2024
Nemilosrdni kalendar: Zmajevi u novembru imaju dvije posljednje provjere pred baraž
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine ostala je bez šansi da se kroz kvalifikacije plasira na EURO 2024, smotru najboljih timova Starog kontinenta na kojem naša država nikada u svojoj historiji nije sudjelovala.
31.10.2023. u 21:20
get url
text

Do kraja kvalifikacija Zmajevi će igrati dvije utakmice. Prvu u Luksemburgu 16. novembra, a drugu u Zenici protiv Slovačke tri dana kasnije.

Bosna i Hercegovina šansu da se domogne "ulaznice" za Njemačku koja je domaćin narednog EURO-a ima kroz baraž.

Utakmice sa Luksemburgom i Slovačkom bit će posljednje provjere za bh. reprezentativce i stručni štab predvođen selektorom Savom Miloševićem pred okupljanje u martu naredne godine jer u FIFA-inom kalendaru više nema internacionalnih termina, odnosno prostora za odigravanje utakmica reprezentativnih selekcija.

VEZANI TEKST - Šta trebamo znati o baražu za EURO 2024, ko su mogući protivnici Zmajeva?
 

Žrijeb baraža zakazan je za 23. novembar ove godine.

Dodatne kvalifikacije nisu tako jednostavne, igrat će se tri baraža u kojima će nastupiti po četiri selekcije, a samo tri pobjednika plasirat će se na EURO.

Polufinalne utakmice igraju se 21. marta, a Zmajevi će, gotovo sigurno, biti domaćini polufinalnog dvoboja Lige B. Domaćina finalne utakmice koja je zakazana za 26. mart odredit će žrijeb.

Do sada su plasman u baraž Lige B potvrdili BiH i Finska, a sasvim je izvjesno da će upravo to i biti jedan polufinalni par.

U baražu se igra po jedna utakmica. Ako je rezultat izjednačen na kraju 90 minuta, igra se 30 minuta produžetka, nakon čega slijedi izvođenje jedanaesteraca ako ni tada ne bude pobjednika.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.