open-navfaktor-logo
search
Stigao u Beograd
Nihad Mujakić sutra potpisuje za Partizan: Kako je Zmaj "pogurao" transfer?
AUTOR: Faktor/Telegraf
23.06.2024. u 15:04
get url
text
Drugi fudbaler Partizana koga su angažovali u ljetnom prijelaznom roku je Nihad Mujakić.
Fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine stigao je u Beograd poslije napornih, ali uspješnih pregovora kluba iz Humske i Ankaragučua, pa i njega samog "u borbi za slobodu", piše Telegraf. Zmaj će u ponedeljak obaviti neophodne testove i ljekarske preglede, potom će potpisati ugovor na tri godine i krenuti put Slovenije kako bi se priključio saigračima.
Fudbaler će biti plaćen 900.000 eura u nekoliko rata i 20 odsto od dalje prodaje i to je najbolje što su Crno-bijeli u ovom trenutku mogli da izvuku s obzirom na to šta je sve pratilo pregovore.
- Partizan i sam Mujakić dobro su se pomučili da realizuju transfer, jer je turski klub, koji je i nekoliko puta mijenjao uvjete, iako je Ankaraguču ispao u tamošnje Superlige.
Turci su, čuvši iz medija da se Partizan interesuje za Mujakića, postavili obeštećenje od 1,5 milion eura, od koga nisu odustajali dok i sam Mujakić nije počeo da odbija sve druge mogućnosti i ponude (a, imao je nekoliko ponuda iz Turske).
Ankaraguču je potom počeo da popušta sa cijenom, međutim, onda su opteretili igrača sa oprosti dugovanja, produžavajući višednevnu agoniju sve tri strane. Na kraju su se nekako "našli", pa će Mujakić postati drugo pojačanje Partizana ovog ljeta, poslije napadača Đorđa Jovanovića, koji je angažovan na pozajmicu iz švicarskog Basela - navodi isti izvor.
Mujakić je u augustu 2022. godine prešao iz Sarajeva u Ankaraguču za milion KM.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.