open-navfaktor-logo
search
Zvanično
NK Čelik kaznio Eldara Sivca jer je trenirao sa Željezničarom
Nogometni klub Čelik prvi put se javno oglasio zbog kršenja discipline od strane igrača Eldara Sivca koji je u aktuelnom prelaznom roku samovoljno otišao na trening Željezničara koji je bio zainteresiran za njegove usluge.
29.02.2024. u 14:49
get url
text

U razgovoru s igračem, rukovodstvo je zaključilo kako bi za klub i njegovu transparentnost bilo najbolje javno se očitovati povodom nastale situacije i sankcija koje će igrač u budućnosti snositi.

- Nakon analize mogućih rješenja, zagovarajući isključivo interese NK Čelik, klub je postigao dogovor s igračem oko daljnjeg nastupanja za klub i to po sljedećim uvjetima:

- novčana kazna u iznosu od gotovo dvije mjesečne plaće,
- suspenzija u odigravanju pripremnih utakmica do postizanja konačnog dogovora,
- javno izvinjenje od strane igrača,
- smanjenje novčane naknade na trećinu dosadašnjih primanja koje će igrač primati do kraja ugovora (ljeto, 2024.).

Navedene sankcije koje je igrač prihvatio u klubu smatramo primjerenim za postupak kojeg je napravljen, te vjerujemo da su dovoljno jaka poruka svim budućim generacijama igrača da je klub iznad svakog pojedinca i da će se kršenje discipline i narušavanje ugleda kluba oštro kažnjavati.

Današnjim javnim izvinjenjem od strane igrača i ovim saopštenjem želimo zaključiti ovu priču i u budućnosti se ne osvrati na nju, nego se okrenuti novim izazovima usmjerenim finansijskim, organizacijskim i sportskim uspjesima NK Čelik - poručili su sa Bilinog polja. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.