open-navfaktor-logo
search
Goražde
Olujni vjetar u potpunosti uništio salu bh. kluba: Čovjek u automobilu ostao zarobljen ispod balona
Olujno nevrijeme praćeno jakim udarima vjetra i kišom koje je u poslijepodnevnim satima zahvatilo Goražde, u potpunosti je uništilo balon salu na terenima Sportskog fudbalskog kluba (SFK) Libero.  
07.02.2022. u 15:23
get url
text

Predsjednik i trener kluba Senad Hubjer ističe da je šteta stoprocentna te da je samo spletom okolnosti izbjegnuta veća tragedija.

- Obično nakon treninga spustimo golove i reflektore, međutim tako je jak vjetar bio da sam čuo pucanje cijevi u desnom uglu. U tom trenutku željezna konstrukcija je poletila prema meni i uspio sam izbjeći da me udari tako što sam se bacio u lijevu stranu, a preko mene je letilo dvadeset do trideset metara. Sreća u nesreći da nikome ništa nije bilo, jer poslije sam saznao da je čovjek u automobilu koji je prolazio ostao zarobljen ispod balona. Njega smo uspjeli osloboditi uz pomoć vatrogasaca - kazao je Hubjer.

Napomenuo je da su brzo reagovali pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice (PVJ) Goražde koji su pružili maksimalnu pomoć.  

- Treninzi su odgođeni do daljnjeg, dok saniramo štetu koja je stoprocentna, ali kako smo napravili jednu, napravićemo i drugu balon salu - kazao je on.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.