open-navfaktor-logo
search
Crnogorac raspoložen
Petrović: Gledao sam ih, to je možda najveća ekipa u Evropi
Željko Petrović, trener Zrinjskog, bio je vidno raspoložen nakon prve premijerligaške pobjede na klupi Mostaraca.
25.02.2024. u 17:33
get url
text

Zrinjski je razbio Igman rezultatom 5:0, četiri gola su domaći postigli u rasponu od devet minuta, odnosno od 29. do 38. minute.

- Nisam zadovoljan s prvih 15 minuta, Igman je igrao kompaktno, trebali smo imati brži protok, izgubili smo nekoliko lopti i odmah ulazi nesigurnost Poslije toga je sve bilo ok, mogli smo možda drugo poluvrijeme da odradimo bolje radi publike, ali sve u svemu 5:0, odlično - rekao je Petrović.

Zrinjski će sredinom sedmice gostovati u Bihaću i protiv Jedinstva odigrati prvi duel četvrtfinala Kupa BiH, a u narednom premijerligaškom kolu Plemići će put Modriče na nezdodno gostovanje kod Sloge.

- Tek poslije Kupa ćemo razmišljati o Slogi. Gledao sam ih sad u Gabeli, mislim da su oni najveća ekipa u Evropi, ne znam koliki je prosjek visine kod njih, ali oni su ogromni. Sloga ima svoj, mi imamo svoj stil igre. Morat ćemo prvo Kup da odradimo kako treba - dodao je Petrović.

On je konstatovao da je četiri-pet terena baš u lošem stanju, a da bi skraćenje lige na 10 klubova bio "najpametniji potez ako neko to uspije da napravi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.