open-navfaktor-logo
search
Trener Zrinjskog
Petrović uoči Željezničara: Puni gas od prvog kola, svi uvjeti za spektakl na Grbavici su tu
Trener Zrinjskog Željko Petrović ističe kako Plemići nemaju prostora za pogrešne korake te da već sutra na Grbavci njegova ekipa mora biti na sto posto.
16.02.2024. u 13:38
get url
text

- Mi znamo šta ćemo i kako ćemo, i koje su naše mogućnosti. Ne smijemo napraviti niti jedan korak nazad. Imamo sedam bodova zaostatka za Borcem i moramo dati gas već od prvog kola ako mislimo vratiti Zrinjski na prvo mjesto - izjavio je Petrović uoči sutrašnjeg susreta 19. kola Premijer lige BiH između Željezničara i Zrinjskog.

Iza Željezničara je loša polusezona, jedna od najgorih u posljednjih desetak godina, u kojoj su plavi osvojili svega 19 bodova i nalaze se na desetom mjestu tabele, tik iznad crte ispadanja.

No, Petrović ističe kako će Željezničar, pod vodstvom novog trenera Brune Akrapovića, na proljeće biti sasvim druga ekipa.

- Željezničar je ozbiljan klub i ovo je derbi kola. Mi svakog protivnika poštujemo, najviše poštujemo sami sebe, ali nemamo pravo bilo koga potcjenjivati. To neće biti Željezničar kakav je bio u prvom dijelu prvenstva. Trenera znam dobro, igrao sam protiv njega u Bugarskoj, to je iskusan trener koji zna igrati na pobjedu - upozorava strateg Zrinjskog.

Govoreći o tome kakvog protivnika očekuje u subotnjoj utakmici, Petrović je kazao da je pogledao nekoliko pripremnih utakmica Željezničara te da je spreman na sve varijante.

- Oni će sigurno igrati s tri igrača u zadnjoj liniji jer trener tako igra već duži niz godina. Da l' će igrati sa dvije špice s desetkom ili u formaciji 3-4-3, to nije naš problem. Mi smo spremni na sve, odradili smo danas i jučer dva dobra taktička treninga i spremni smo za sve formacije. Očekujem pravi Zrinjski i očekujem spektakla jer su svi uvjeti tu: sudija je vrhunski, teren je vrhunski, stadion će sigurno biti puno i šta će ti više? - poručio je Petrović.

Što se tiče stanja u ekipi, istaknuo je kako su svi igrači spremni osim Tonija Šunjića koji se vratio u Mostar prije desetak dana i još nije u potpunosti spreman te neće putovati u Sarajevo.

Susret 19. kola Premijer lige BiH Željezničar - Zrinjski igra se na stadionu Grbavica u subotu od 16 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.