open-navfaktor-logo
search
Izvršni odbor
Potvrđeno za Faktor: Sudija Haris Poprženović skinut sa liste Prve lige FBiH
Haris Poprženović naredne sezone neće suditi Prvu ligu Federacije Bosne i Hercegovine, odlučio je Izvšni odbor Nogometnog saveza FBiH.
14.06.2022. u 15:04
get url
text

Arbitar iz Travnika žestoko je kažnjen zbog propusta na utakmici 28. kola između Jedinstva i Radnika iz Hadžića u kojoj su domaći slavili sa 5:3, potvrđeno je za Faktor.

VEZANI TEKST - NS FBiH žestoko kaznio sudije: Predloženo da se Poprženović i Smriko skinu sa liste

Komisija za sudije i suđenje Nogometnog saveza Federacije BiH početkom mjeseca smanjila je ocjene i predložila da se Poprženović i njegov pomoćnik Sahib Smriko iz Zenici skinu sa liste.

- Nakon detaljne analize suđenja sa navedene utakmice, Komisija za sudije i suđenje Nogometnog saveza FBiH smanjila je ocjenu glavnom sudiji na 7.0, a sudiji prvom asistentu na 7.4.

Shodno odredbama Pravilnika o sudijama i suđenju FSBiH predloženo je skidanje glavnog sudije i sudije prvog asistenta sa liste sudija Prve lige Federacije BiH - saopćeno je tada iz NSFBiH.

Pojedini fudbalski mešetari lobirali su i na razne načine pokušavali spasiti Poprženovića, ali pomoći nije bilo. Izvršni odbor NSFBiH na današnjoj sjednici usvojio je izvještaj Komisije za suđenje, pa Poprženovića u narednoj sezoni nećemo gledati na terenima Prve lige BiH.

S obzirom na to da je Komisija za sudije i suđenje smanjila ocjene Poprženoviću i Smriki, malo je čudno da nije kažnjen i posmatrač suđenja Ahmet Ibranović iz Gradačca čije ocjene su korigovali sudijski šefovi. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.