open-navfaktor-logo
search
Drama u RS-u
Predsjednik ogorčen: Najlakše je Slobodu izbaciti, neka izbace Krupu, uvijek prodaju i sad su!
Entiteski Fudbalski savez Repuzblike Srpske saopćio je kako je Sloboda iz Bosanskog Novog ostala bez licence za nastup u Prvoj ligi RS-a za sezonu 2023/24. pa tako gubi status prvoligaša.
09.06.2023. u 13:35
get url
text

Automatski neće biti odigrana ni utakmica baraža za popunu Prve lige RS-a između Modriče i banjalučkog BSK jer će Modričani  zadržati status prvoligaša, a Banjalučani steći prvoligaški status.

Predsjednik Slobode iz Bosanskog Novog Mladen Bosančić ogorčen je odlukom da je klub ostao bez licence.

- Najlakše je bilo Slobodu izbaciti, zašto nisu izbacili Krupu? Oni već treću godinu prave cirkus! Zašto oni već treću godinu pravi cirkus u ligi i ne ulazi u viši rang, prodaje prvo mjesto? Nas su oni koštali, mi smo dva puta napadali prvo mjesto, a nismo zbog njih ušli. Uvijek prodaju, i sad prodaju Zvijezdi 09, uvijek glume, ne mogu dobiti licencu - rekao je Bosančić za Mondo.ba i nastavio:

- Zgadilo mi se to više. Najlakše je Slobodu izbaciti, neka njih izbace! Oni su prošle godine trebali biti izbačeni iz lige jer nisu imali omladinsku selekciju i prošli su sa kaznom od jednog boda. Sada opet prave cirkus, ne mogu dobiti licencu... Sramota.

Sloboda je u posljednje vrijeme imala brojne probleme s infrastrukturom jer im je tokom poplava u Krajini stadion u potpunosti bio potopljen.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.