open-navfaktor-logo
search
Rigorozne kazne
Premijer liga za fudbalerke: FSBiH izbacio klub u najniži stepen takmičenja!
Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na posljednjoj sjednici održanoj u Sarajevu donijela je rigorozne kazne.
05.05.2023. u 12:15
get url
text

Tako je ŽFK Lokomotiva iz Brčkog izbačen u najniži stepen takmičenja!

- Disciplinska komisija FSBiH na sjednici održanoj 24. aprila 2023. godine, razmatrala je prijavu Komiteta za takmičenje FSBiH za pokretanje disciplinskog postupka protiv ŽFK Lokomotiva Brčko, zbog odustajanja od takmičenja Premijer ženskoj ligi BiH (seniorke i kadetkinje), sezona 2022/23, a na osnovu člana 98. Disciplinskog pravilnika FSBiH donosi odluku da se ŽFK Lokomotiva Brčko kažnjava vraćanjem u najniži stepen takmičenja i oduzimanjem šest negativnih bodova, zbog prekršaja iz člana 64. stava 1. Disciplinskog pravilnika FSBiH (odustajanje od takmičenja) - piše u obrazloženju odluke DK FSBiH.

Prije nego što su izbačene u najniži stepen takmičenja, Brčanke se nisu pojavile na tri utakmice - dvije u seniorskoj konkurenciji (protiv SFK 2000 Sarajevo u 15. kolu PLBiH i Fortune u 16. kolu PLBiH), i jednu u kadetskoj konkurenciji (protiv Emine u 1. kolu Razvojne lige za kadetkinje), zbog čega su i novčano kažnjene sa 1.500 KM.

Tri boda su oduzeta i ŽFK Borac zbog toga što Banjalučanke 15. aprila nisu otputovale u Mostar na utakmice 15. kola Premijer lige BiH za fudbalerke protiv ŽF/NK Emina. Uz oduzimanje tri boda ŽFK Borac je kažnjen sa 1.500 KM.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.