open-navfaktor-logo
search
Slučaj u Velsu
Proglašeni krivim: Prvoligašu prijeti oduzimanje još 135 bodova!
Fudbalski savez Velsa (FSV) žestoko je kaznio tamošnjeg prvoligaša, Pontypridd United, ali to nije ništa u odnosu na kaznu koju bi mogli dobiti.
12.12.2023. u 16:30
get url
text

Velškom prvoligašu oduzeto je šest bodova zbog kršenja stavki iz ugovora igrača, a prijeti mu oduzimanje još 135 bodova ako do kraja sezone 2024/2025 ponovi jedan od prekršaja, objavio je BBC. Prekršaji su uključivali neisplaćivanje plaća igračima, nepoštivanje obaveza iz ugovora, nepravilnu registraciju igrača i nastupanje fudbalera koji za to nisu imali pravo.

FSV je pokrenuo istragu u kojoj je Pontypridd United proglašen krivim po svih 18 tačaka optužnice. Nakon oduzimanja bodova pao je na posljednje mjesto na tabeli. Uz sve to zabranjeno je da dovodi igrače u iduća dva prijelazna roka, odnosno do januara 2025. godine.

- Prihvaćamo presudu neovisnog sudije Davida Phillipsa. Utvrđeno je da je klub počinio nenamjerne propuste, a iz toga nije proizašla sportska prednost. Kao takav, odbitak od 141 bod koji je tražio FAW smatran je nesrazmjernim i smanjen je na šest.

Naš fokus je sada okrenut ostatku sezone, uključujući učešće kluba u Nathaniel MG Cupu - poručili su iz Pontypridd Uniteda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.