open-navfaktor-logo
search
Traže sankcije
Reakcija iz Sutjeske: Incident naštetio ugledu kluba i grada
AUTOR: Faktor
08.06.2024. u 21:43
get url
text
Povrijeđeni junior Bosne
Povrijeđeni junior Bosne
Sutjeska iz Foče izrazila je ogorčenost i oštro je usudila incident koji se dogodio na današnjoj utakmici juniorskih timova Sutjeske i Bosne iz Visokog, a kada je jedan huligan utrčao na travnjak i povrijedio mladog fudbalera gostujućeg tima.
Odmah nakon incidenta, Hitna služba Foče i mi kao klub, stavili smo se na raspolaganje gostima iz Visokog. Alarmirali smo i PU Foča, kako bi izgrednik bio priveden pred lice pravde i procesuiran u skladu sa zakonom za napad na maloljetno lice - saopćili su iz Sutjeske.
U saopćenju za javnost Fočaci naglašavaju da su poznati kao fudbalska sredina u kojoj nikada nije bilo sličnih izgreda, da su više od deset godina domaćini kadetskog turnira "Football Friends" u kojem sudjeluju ekipe iz svih zemalja regiona.
- Možemo reći da smo klub i grad prijateljstva, u kome su se svi osjećali sigurno i prijatno.
- Nažalost, ovaj incident je naštetio ugledu našeg kluba i grada iz kojeg dolazimo i nadamo se da neće ostaviti dalekosežne posljedice po nas kao sportski kolektiv - dodaju iz Sutjske i od nadležnih organa traže da vinovnik današnjeg napada na igrače Bosne bude adekvatno kažnjen.
Ističu da su odmah odlučili da pokrenu disciplinski postupak protiv svojih igrača koji su dobili crvene kartone i sudjelovali u incidentu.
Uvjereni su da iza napada stoji pojedinac koji ne voli svoj klub, a uputili su i iskreno izvinjenje prijateljima iz NK Bosna.
- Ibrahimu želimo što brži oporavak i nadamo se da se ovakvo nešto nikada više neće desiti ne samo na stadionu kraj Ćehotine, nego na bilo kojemm terenu u Bosni i Hercegovini - zaključeno je u saopćenju Sutjeske.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.