open-navfaktor-logo
search
Promjene u Ljubljani
Reakcija nakon loših nastupa: Felix Magath sjeda na klupu Zmajeva?
Felix Magath, slavni njemački stručnjak, vraća se trenerskom poslu. 
14.10.2023. u 18:16
get url
text

Naime, 70-godišnji trener bi u narednim danima trebao preuzeti ekipu Olimpije iz Ljubljane, javljaju mediji iz Slovenije.

Tim koji dijeli nadimak sa našom reprezentacijom (Zmajevi) su bez šefa stručnog štaba od jučer, kada je dogovoren raskid sa Portugalcem Joaom Henriquesom

Samo jedna pobjeda u posljednjih šest zvaničnih mečeva koštala je 50-godišnjeg Portugalca posla u Olimpiji, a očekuje se da će tim iz Ljubljane novog trenera predstaviti na konferenciji za novinare u ponedjeljak. 

Jedan od kandidata za klupu Olimpije bio je i legendarni napadač Miroslav Klose, ali čelnici ovog tima nisu mogli udovoljiti njegovim finansijskim zahtjevima.

Pored već navedenih imena, za Olimpiju se vezalo i nekoliko domaćih imena, među kojima su Dejan Grabić, Oliver Bogatinov i Slaviša Stojanović, ali sve ukazuje da će ubuduće u Stožicama i dalje vjerovati stranom stručnjaku. 

Magath je vodio brojne gigante u svojoj domovini, uključujući Bayern, HSV, Werder Bremen, Eintracht Frankfurt, Nirnberg, Stuttgart, Wolfsburg i Schalke, a između marta 2022. i juna 2022. posljednji je put vodio Herthu iz Berlina.

Magaht važi za starog trenera koji se kune u mnogo posla, a kao trener je tri puta bio prvak Njemačke.

Dva puta je naslovm osvajao sa Bayernom, jednom i to 2009. godine sa Wolfsburgom za koji su tada nastupali kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko i sadašnji direktor A reprezentacije Zvjezdan Misimović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.