open-navfaktor-logo
search
Real slavio 3:2
Repovi El Clasica: Objavljen razgovor iz VAR sobe, Barca će tražiti ponavljanje utakmice?
AUTOR: Faktor
23.04.2024. u 08:53
get url
text
Fudbaleri Real Madrida u nedjelju su u El Clasicu savladali Barcelonu sa 3:2 nakon preokreta i tom pobjedom jednu ruku su stavili na šampionski pehar.
Kraljevi sada imaju 11 bodova prednosti ispred Katalonaca, a u igri je još 18 bodova.
No meč na Santiago Bernabeu stadionu obilježile su i sporne situacije, posebno ona kada su gosti tražili da im se prizna gol. Dogodilo se to u 28. minuti kada je domaći golman Andrij Lunin izbio loptu iz gola nakon udarca Laminea Yamala.
Sudija Cesar Soto Grado zaustavio je igru i krenula je provjera s kolegama iz VAR sobe. Španski mediji objavili su tok razgovora.
Soto Grado: J*****, j*****. Po meni nije ušla.
VAR: Provjerit ćemo, Cesare, pričekaj malo, ne daj da izvedu korner.
Soto Grado (igračima): Provjerit ćemo. Ne, nema gol-tehnologije. Čekamo, čekamo VAR. Možda je to bio gol. Pregledavamo. Ne, nema gol-tehnologije.
VAR: Sergio, zaustavi na tački kontakta s Luninovim rukavicama, kad krene izlaziti. Pričekaj sekundu, gledamo sa svih strana jer nemamo pravi ugao.
Soto Grado: Čekamo. Ne znamo.
VAR: Zaustavljen je kadar, prekriva je Luninovo tijelo, uredu? Čekaj malo. Još tražimo dokaze. 360. Ovaj kadar mi ne odgovara, ni ovaj, ni ovaj ne valja, ni ovaj, ni ovaj, ni ovaj...
Soto Grado: Ne žuri nam se, to je vrlo važna odluka, ne žuri nam se, dajte sve kamere.
VAR: Nemamo više. Potvrđujemo da više nema kamera, zar ne?
Soto Grado: Ne žuri nam se. Najbolje je čekati. Moramo čekati.
VAR: Cesare, nastavit ćemo s kornerom, nemamo nikakvih dokaza da je lopta ušla, zato nastavljamo s kornerom. Nemamo dokaza da je lopta ušla. Korner.
Joan Laporta, predsjednik Barce, najavio je da će od sudijske komisije tamošnjeg Saveza tražiti kadrove nepriznatog gola Laminea Yamala.
- Kao predsjednik Barcelone, želim izraziti nezadovoljstvo nakon jedne od najvažnijih utakmica u svjetskom kalendaru i zloupotrebe alata kao što je VAR. Kao što znate, nikad nisam bio velik zagovornik VAR-a jer vjerujem da fudbalu oduzima spontanost. No ono za što se zalažem jest da ga uvijek treba koristiti kako bi se izbjegle pogreške koje bi mogle dovesti do nepravednih odluka - kazao je Laporta dodavši:
- Zatražit ćemo od sudijske komisije i Fudbalskog saveza Španije da nam omoguće uvid u sve kadrove i audiosnimke te akcije. Ako se ustanovi da je gol trebao biti priznat, ići ćemo dalje i ne isključujem zahtjev za ponavljanjem utakmice. Također, želim naglasiti da iako je fokus na ovoj akciji, također se ne slažemo što su sudije ignorisale VAR za neke druge situacije tokom utakmice - zaključio je Laporta.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.