open-navfaktor-logo
search
Od Evrope do ambisa
Sa trojicom bivših reprezentativaca BiH u timu nalaze se pred provalijom i ispadanjem iz Premijer lige
AUTOR: S. S.
30.04.2024. u 10:22
get url
text
Irfan Hadžić
Irfan Hadžić
Tuzla City poslije šest sezona provedenih u elitnom rangu nalazi se pred ispadanjem iz Premijer lige Bosne i Hercegovine.
Poraz od Igmana u ponedjeljak na Tušnju mogao bi biti koban za Tuzla City, s obzirom na to da sada za mirnom lukom kaskaju četiri boda, a pred posljednja četiri kola ni raspored im nije naklonjen.
Tuzlaci su se u Premijer ligu BiH plasirali u sezoni 2017/18, osvojivši prvo mjesto u Prvoj ligi FBiH. U svojoj debitantskoj sezoni u eliti zauzeli su 10. mjesto. Poslije toga, u "korona" takmičarskoj godini koja je zbog pandemije prekinuta poslije 22 kola bili su peti, da bi u sezoni 2020/21. prošli šesti kroz cilj.
Historijski rezultat Tuzla City ostvario je u sezoni 2021/22. kada je postao viceprvak BiH i plasirao se prvi put u svojoj historiji na euroscenu.
U prethodnoj sezoni klub iz Simin Hana tek u posljednjem kolu je osigurao opstanak, a sezonu je završio na sedmoj poziciji.
Pred start aktuelne takmičarske godine rijetki su mogli predvidjeti da će se Tuzla City uopće boriti za opstanak, naročito zbog igračkog kadra koji posjeduju Tuzlaci.
Primjera radi, igrački kadar Tuzla Cityja popunjen je trojicom nekadašnjih reprezentativaca Bosne i Hercegovine. Dres Zmajeva nosili su Tino Sven Sušić, Ajdin Nukić i Irfan Hadžić. Također, sjajne partije ove sezone pruža Mirzad Mehanović, jedan od najboljih igrača lige, ali sve to je nedovoljno i očito nešto ne štima.
Tuzla City osnovan je 1955. godine po nazivom Sloga. Godinama je klub nastupao po nižim ligama, a uspon je počeo 2012. godine angažmanom biznismena Azmira Husića. On je danas počasni predsjednik kluba. O sportskoj politici brine njegov sin Ernad...
Raspored Tuzla Cityja do kraja sezone:
30. kolo: Tuzla City - Željezničar
31. kolo: Tuzla City - Borac
32. kolo: Zrinjski - Tuzla City
33. kolo: Tuzla City - Velež
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.