open-navfaktor-logo
search
Selektor Zmajeva
Sergej Barbarez govorio o Davidu Vukoviću, ali i zvužducima tokom intoniranja himne BiH
AUTOR: Faktor/N1
26.05.2024. u 14:54
get url
text
Sergej Barbarez, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, 3. juna debitovat će na klupi Zmajeva.
Bivši kapiten i ljubimac navijača prvi meč odradit će protiv viceprvaka Evrope - Engleske, a šest dana kasnije vodit će naš nacionalni tim u duelu protiv prvaka Starog kontinenta - Italije.
Selektor BiH je nedavno objavio spisak od 23 igrača na koje će računati u ova dva meča, ali se duoči i sa prvim problemima. Kao što je poznati David Vuković, prvotimac Borca, u petak je otkazao dolazak.
Barbarez je bio gosti N1 Intervjua u kojem je govorio i o ovoj temi.
Mladi fudbaler Borca, David Vuković odustao je od reprezentacije "zbog pritiska javnosti i raznih komentara poslije utakmice sa Zrinjskim". Vaš komentar? Da li ste razgovarali sa Davidom i šta je bilo u razgovoru?
- Kratku sms komunikaciju smo imali, jer je direktor Emir Spahić imao s njim razgovor. Mi smo se htjeli boriti da ga ne damo. Svaki igrač je dobro došao, koji smatra to nešto svojim. Na kraju krajeva David se odlučio kako se odlučio, mi to prihvatam i idemo dalje. Fudbal je prebrz da bi ostavljali sve to sa strane. Sve moramo rješavati, bilo pozitivno ili negativno - kazao je Barbarez za N1, koji je govorio i o zvižducima tokom intoniranja himne BiH u Mostaru i Banjoj Luci prije utakmica finala Kupa BiH:
- To je miješanje politike u sport. Sigurno da to ne odgovara. Naše mišljenje se ne podudara s tim situacijama. Ja gledam BiH kao zemlju svih naroda. Ja sam uvjeren i znam da iz svih dijelova BiH imamo navijače. Mi smo dobili tako ogroman feedback. Od sjevera do juga, od zapada do istoka.
Ljudi su ponosni da smo se vratili i da smo se vratili da dajemo poštenu sliku. Pa, situacija koja se desila sa malim Davidom. Ali ok. Živimo u složenoj državi i neke stvari prihvatamo. Nismo u mogućnosti da ih rješavamo adekvatno. Bit će i po tom pitanju razgovora, ali budućnost će pokazati svoje, kako će dalje sa ovom državom biti - odgovorio je Barbarez.
Zmajevi se okupljaju 29. maja.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.