open-navfaktor-logo
search
Trener Sarajeva
Simon Rožman: Borac će sigurno biti prvak, ali možemo im stati na put u Kupu
Faktor
12.03.2024. u 12:16
get url
text
Fudbalere Sarajeva sutra u revanš meču četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine na Koševu očekuje utakmica protiv Borca. Prvi duel ova dva tima završen je bez pobjednika i bez golova.
Trener Bordo tima Simon Rožman je istakao da Sarajevo ima recept za Banjalučane, da su jedina ekipa koja ove sezone nije izgubila od Borca, ali također i ističe da želi da pobijedi fudbal, a ne neke nefudbalske stvari.
- Zna se da je u prvenstvu odlučen prvak. Borac će sigurno biti prvak, ali mi im možemo stati na put u Kupu. Puno je detalja koje znamo sve jedan o drugome. Potrebno je naglasiti da smo mi jedini u ligi koje oni nisu pobijedili, tri utakmice smo odigrali, tri neriješeno. Očekujem i ovaj put neizvjesnu utakmicu. Očekujem i veliku podršku, navijači su nam uvijek bili vjetar u leđa, i to bi moglo biti presudno u ovom neizvjesnom meču.
Imamo tri sitnice oko igrača. Danas ćemo nakon treninga odlučiti ko će početi. Imamo strategiju napravljenu za ovu utakmicu, vjerujem u ovu ekipu, ova utakmica je pokazala puno toga dobrog. Žao mi je što nas rezultat nije nagradio, stvorili smo dosta dobrih prilika. Vjerujem u ekipu, mislim da smo mi ti koji možemo stati njima na put u datom momentu, sve utakmice su bile dobre.
Na kraju, želim da odluči fudbal, da uživamo u sadržaju, a ne da to budu neke stvari na koje ja kao trener ili igrači ne možemo uticati - rekao je Rožman na konferenciji u najavi duela.
Susret će se igrati sa početkom od 17:30 sati.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.