open-navfaktor-logo
search
24-godišnji fudbaler
Sivac objasnio zbog čega je otišao na trening Željezničara, pa uputio izvinjenje navijačima Čelika
Eldar Sivac, fudbaler Čelika, prije nekoliko sedmica našao se u centru pažnje nakon što je procurila fotografija kako trenira s ekipom Željezničara iako nije imao dozvolu zeničkog kluba, a sada se i sam oglasio kako bi otkrio šta se tačno dešavalo.
29.02.2024. u 13:21
get url
text

Iz redova federalnog prvoligaša objavili su video na kojem se nalazi upravo Sivac koji se obratio javnosti nakon što je prekršio disciplinu kluba samovoljnim odlaskom na trening Plavih.

- Pozdrav za sve navijače Čelika. U saglasnosti s klubom došli smo na ideju da je najbolje da se oglasimo javno povodom problema koji je nastao u prethodnom periodu. Prilikom prvog kontakta odmah sam obavijestio klub da su bili upoznati sa tim, a prilikom pregovora i razgovora između klubova došlo je do nesporazuma gdje sam smatrao da će naći zajednički jezik i samim time svojevoljno otišao na trening i time napravio grešku. Moje neiskustvo i želja za napredovanjem dovela je do toga.

Znam da nisam imao loše namjere i nisam želio ukaljati lični niti klupski ugled. Ovim putem se izvinjavam navijačima i nadam se da ću opravdati povjerenje u nastavku sezone - poručio je Sivac.

Treba istaći da se priča Sivca i nedozvoljen odlazak na trening Željezničara neće završiti samo na njegovoj izjavi.

Naime, iz Čelika su poručili da će se klub posebno očitovati zvaničnim saopćenjem o svemu što se dešavalo nakon čega bi trebalo biti poznato da li će ovaj 24-godišnjak biti sankcionisan zbog kršenja klupske discipline.

VEZANI TEKST - Drama na Bilinom polju: Fudbaler jednim potezom iziritirao navijače, iz Čelika poručili da niko nije iznad kluba

ivac je u prvom dijelu sezone u Prvoj ligi FBiH bio standardan u redovima Zeničana. Upisao je 14 nastupa uz dvije asistencije.

Prošle sezone je bio najbolji igrač Čelika u trećem rangu bh. fudbala, gdje je na 29 nastupa zabilježio nevjerovatnih 15 asistencija.

Sjajnim partijama je na kraju prošle sezone dobio i nagradu "Ponos Čelika", kojeg su mu dodijelili iz Uprave kluba

Dijete je kluba sa Bilinog polja. Zeničani su ga za sada slali na dva "kaljenja". Od februara 2019. do juna iste godine bio je na posudbi u Vitezu. Da bi potom odmah bio proslijeđen u Rudar iz Kaknja, gdje se zadržao do jula 2020. godine.

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NK Čelik Zenica (@nk.celik)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.