open-navfaktor-logo
search
Borba za elitu
Sloboda nikog nije razočarala protiv Sarajeva, ali Naliću i Tuzlacima trebaju pojačanja
Nakon iznenađenja u šesnaestini finala Kupa Bosne i Hercegovine i eliminacije sarajevskog Željezničara, fudbaleri tuzlanske Slobode zapeli su na drugoj stepenici protiv Sarajeva.
12.02.2024. u 13:18
get url
text

Na Tušnju su putnika u četvrtfinale odlučili penali. Poslije 90 minuta igre semafor je pokazivao neodlučen ishod - 1:1.

VEZANI TEKST - (Ne)regularan penal: Da li su sudije oštetile Slobodu protiv Sarajeva?
 

Iako su Crveno-crni završili takmičenje u Kupu, niko od navijača Slobode sa stadiona nije otišao razočaran, niti nezadovoljan. Nasuprot. Sloboda je još jednom pokazala da je na Tušnju rijetko ko favorit, čak i u momentima kada je s druge strane rival čiji otpisani igrači mjesečno koštaju više nego kompletan roster Tuzlaka.

Sloboda protiv Sarajeva nije nadigrana, ni nadtrčana, a Zlatan Nalić taktički je odlično pripremio tim za ekipu koja ima najviše ambicije na oba fronta.

U Rudarskoj 2 Kup je već arhiviran, a slijedi završna faza priprema za ono što Slobodu čeka u drugom rangu takmičenja, odnosno Prvoj ligi FBiH koja se nastavlja tek 9. marta.

Ako je i dalje cilj ekspresan povratak u elitu, a čelni ljudi kluba tvrde da jeste, onda je Slobodinoj svlačionici neophodno svježe krvi u vidu ciljanih pojačanja. Prije svega zbog širine rostera jer očito je da će bitka sa Stupčanicom za prvu poziciju biti neizvjesna do samog kraja.

Tokom zimske pauze Sloboda je odbrambene redove osnažila iskusnim Aleksandrom Ignjatovićem. Jedno vrijeme stanovnik Tušnja bio je i Ermin Huseinbašić, ali se on predomislio i potpisao za Zvijezdu Gradačac. Dakle, dolazak krilnog napadača trebao bi biti jedan od prioriteta.

Također, Slobodi je neophodan i klasični napadač. Jedini golgeter na kojeg računa Nalić je iskusni Haris Dilaver.

U Slobodi od starta priprema čekaju i jednog veznjaka kreativca, možda i lijevog beka i golmana, a koji bi se uklapali u pravilnik o igračima mlađim od 21 godine.

Tuzlaci bi jedan dio priprema pred nastavak takmičenja u Prvoj ligi FBiH trebali obaviti u Međugorju.

Slobodu na startu proljetnog dijela Prve lige FBiH čekaju dva gostovanja - u Kaknju kod Rudara (9. mart) i u Bihaću kod Jedinstva (16. mart).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.