open-navfaktor-logo
search
Svjesni šta ih čeka
Sloboda počela pripreme, fudbaler Sarajeva na prvom treningu
AUTOR: Faktor
01.07.2024. u 11:49
get url
text
FOTO: Fena
Fudbaleri Slobode današnjim treningom na Tušnju počeli su pripreme za premijerligašku sezonu.
U Tuzli je prozivku obavio trener Zlatan Nalić, a funkciju sportskog direktora preuzeo je Zajko Zeba.
- Krećemo sa pripremama. Znate da nas čeka teška godina. Imali smo Prvu ligu Federacije iza nas, roster je federalni i treba ga malo obnoviti. Vidjet ćemo koliko ćemo u tome uspjeti - rekao je Nalić i podsjetio na izjavu predsjednika kluba Aleksandra Jovića da će Tuzlaci imati najjeftiniju ekipu u historiji.
- Od budžeta koji imamo pokušat ćemo napraviti konkurentnu Slobodu. Moja je želja da se pojačamo kako bi bili konkurentni u Premijer ligi. Što se tiče naših ciljeva, kao treneru mi je cilj da se sa Slobode skine prefiks opstanka - dodao je Nalić.
Na prvom treningu Slobode pojavilo se i nekoliko novih igrača. Među njima je i Talha Tabaković, igrač Sarajeva, koji je prethodnu sezoni boravio na posudbi u Čeliku i koji će u uskoro  raskinuti ugovor s Bordo timom. Tabakovićev status još je nepoznat, a trenirat će na Tušnju u narednom periodu.
- Igrao sam za Slobodu dvije godine i sada se vraćam u drugoj ulozi. Sigurno je da će biti teško i moramo stvoriti kvalitetan tim. Mi ćemo se truditi da dovedemo nekoliko igrača koji bi trebali biti prava pojačanja - rekao je novi sportski direktor Zajko Zeba.
sloboda1
FOTO:
Fena
1 od 5
left-arrowright-arrow
Od igrača koji su i prethodne sezone nosili dres Slobode tu su Azir Muminović, Harun Hadžibeganović, Eldin Hasanbegović, Aleksandar Ignjatović, Said Husejinović, Adis Hadžanović, Alen Kurtalić, Haris Dilaver...
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.