open-navfaktor-logo
search
Radi punom parom
Spahićeva poruka budućim Zmajevima: Svi smo mi profitirali od reprezentacije, ja prvi, birat ćemo srcima
Od svih smo dobili odličnu reakciju i oduševljenje. To je nama dovoljno - kazao je sportski direktor reprezentacije BiH
AUTOR: Faktor
17.05.2024. u 20:28
get url
text
Emir Spahić radi sjajan posao
Emir Spahić radi sjajan posao
FOTO: Anadolija
Emir Spahić, novi sportski direktor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, radi punom parom.
Nema još ni pun mjesec otkako je imenovan na ovu funkciju, a već je dres Zmajeva "obukao" nekim novim reprezentativcima koji bi u budućnosti trebali biti okosnica tima. Tako su se na spisku selektora Sergeja Barbareza za prijateljske mečeve protiv Engleske i Italije našli Nikola Katić, Stjepan Radeljić, Armin Gigović, Dženis Burnić, Osman Hadžikić, a koji su u prošlosti nastupali za druge reprezentacije (Hrvatska, Švedska, Njemačka, Austrija).
Spahić je dobio pitanje jednog kolege šta je presudilo kod igrača da prihvate poziv - da li je to što su ih zvali Barbarez i on, da li je u pitanju činjenica da će im nastup u dresu reprezentacije biti korak naprijed u karijeri ili nešto treće.
Nekadašnji kapiten Zmajeva kazao je kako je kod svih njih odavno postojala želja da igraju za reprezentaciju. Imao je i posebnu poruku budućim Zmajevima.
- Da se razumijemo, svi smo mi profitirali od reprezentacije. Ja prvi. Napravio sam najveće transfere kada sam bio najbolji u reprezentaciji. To je stvarno tako. Neko će reći da nije, ali jeste. Nama je reprezentacija bila, bit će i mladim momcima koji dolaze u budućnosti, ta neka odskočna daska za bolji potez u karijeri. Ne uvijek, ali u 95 posto slučajeva. Jer se gleda ko je reprezentativac, odakle dolazi... Zato su potrebni i dobri rezultati sa reprezentacijom - objasnio je Spahić naglasivši kako ne zna koliku je ulogu odigralo to što su ih zvali Barbarez i on.
Spahić je naglasio kako su i selektor, stručni štab, a i on oduševljeni reakcijom svih momaka koji su pristali igrati za BiH.
- Od svih smo dobili odličnu reakciju i oduševljenje. To je nama dovoljno. Kakvi će biti na terenu? Nemam pojma. Ne znam. Moramo biti realni i objektivni. Ovo neće biti lagan posao. Ako neko misli drugačije, grdno se vara. Ali idemo birati srcem, onaj ko bude htio, taj će biti tu, zadržat će se onoliko koliko bude odgovarao zadacima - zaključio je Spahić.
Osim već spomenutih igrača koji bi trebali debitovati u junu, uskoro bi u dresu sa državnim grbom mogli vidjeti i Adisa Jašić, Esmira Bajraktarevića, Emira Karića... Ne sumnjamo da će Spahić znati to odraditi za dobrobit Zmajeva.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.