open-navfaktor-logo
search
Novi cirkus
Svi bruje o skandaloznom suđenju Harisa Halkića, a Vinko Marinović komentariše u svom stilu
Fudbaleri Borca savladali su Posušje sa 1:0 u meču 7. kola Premijer lige BiH, ali je ostala mrlja zbog još jednog skandaloznog suđenja u Banjoj Luci.
18.09.2023. u 08:38
get url
text

VEZANI TEKST - Sudije "izluđivale" igrače Posušja protiv Borca, trijumf Širokog Brijega

Sudija Haris Halkić iz Sanskog Mosta trudio se na sve načine da oteža posao gostima. Prvo je isključio trenera Branka Karačića, a potom je drugi žuti karton dobio igrač Frane Maglica. Osim toga Halkić je nebrojeno puta nelogičnim odlukama dovodio do ludila goste sa Mokrog doca.

Na kraju je Borac slavio autogolom Ivana Marića u 86. minuti.

Vinko Marinović, trener FK Borac, po običaju pravio se naivan i o utakmici je govorio kao da je sve bilo normalno, poručivši da su najvažnija tri osvojena boda.

- Nismo odigrali onako kako smo planirali pogotovo u prvom poluvremenu tokom kojeg trideset minuta nismo uputili šut ka golu protivnika. U drugom poluvremenu, i jedni i drugi, imali su neke prilike za gol, a mi smo došli do pobjede autogolom Posušja, te smo upisali nova tri boda. Očekuje nas analiza utakmice, a potom priprema za sve naredne izazove - rekao je Vinko Marinović, trener FK Borac, prenosi zvanična klupska stranica.

Nakon utakmice izjavu za ArenaSport dao je i Borislav Grbavac, pomoćni trener Posušja.

- Prije svega, pohvale za naše dečke i moram reći da sam ponosan na njih. Primili smo nesretan gol. Naši momci su pokazali da imaju jednu moć i da smo mogli pobijediti da smo imali malo sreće - kazao je Grbavac.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.