open-navfaktor-logo
search
Simbolična plaća
Svjetska zvijezda: Ivan Perišić će u Hajduku igrati za 1 euro
Ivan Perišić (34) potpisao je za Hajduk. Stiže na posudbu iz Tottenhama do kraja sezone, a nakon toga će potpisati jednogodišnji ugovor sa splitskom klubom.
19.01.2024. u 17:50
get url
text

VEZANI TEKST - Hajduk dobio veliko pojačanje, Ivan Perišić se vratio na Poljud

Perišićev ugovor s Tottenhamom traje još šest mjeseci. Hrvatski reprezentativac trebao bi debitovati za splitski klub do kraja sezone, čim se oporavi nakon operacije križnih ligamenata koljena.

Perišić je i službeno predstavljen, a otkriveno je i da će u Hajduku igrati mjesečnu plaću od 1 euro, baš kao i Nikola Kalinić, koji je u klub stigao nešto ranije u ovom prijelaznom roku. Obojica su potpisala ugovor s ovako simboličnom plaćom.

Osim toga, Index navodi kako će Perišić imati određene bonuse ako se Hajduk plasira u grupu evropskih takmičenja te pravo odlaska u oba naredna prijelazna roka pod uvjetom da klub koji ga želi uplati novac određen zasad nepoznatom visinom klauzule.

Perišić bi i na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj trebao biti udarni prvotimac Hrvatske jer je riječ o jednom od najspremnijih fudbalera u Evropi s nevjerovatnom radnom etikom. U Hajduku će pokušati uhvatiti formu za EURO, ali i pomoći klubu u borbi za prvi naslov prvaka Hrvatske nakon 2005. godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.