open-navfaktor-logo
search
Najbolji na svijetu
The Best: Modrić rasplakao Bobana i oduševio govorom u Londonu
Nakon što je primio najveću nagradu koju fudbaler može osvojiti, govorom je oduševio sve
24.09.2018. u 22:33
get url
text

Hrvatski kapiten Luka Modrić prekinuo je dominaciju koju su godinama unazad držali Cristiano Ronaldo i Lionel Messi.

Modrić je slavio ispred Mo Salaha i Ronalda, a nakon što je primio najveću nagradu koju fudbaler može osvojiti, govorom je oduševio sve, piše Index.hr.

- Velika je čast i privilegija dobiti ovakvu nagradu. Čestitao bih Salahu i Cristianu na sjajnoj sezoni i siguran sam da će u budućnosti imati priliku opet se boriti za ovu nagradu. Ovo je također nagrada koju dugujem svojim saigračima u reprezentaciji i Real Madridu te selektoru Daliću i trenerima u Realu. Zahvaljujem svojoj porodici zbog koje sam fudbaler i osoba kakva jesam - izjavio je emotivni Luka pa otkrio inspiraciju za historijski uspjeh na Svjetskom prvenstvu:

- U ovom trenutku želio bih zahvaliti mom idolu Zvoni Bobanu (rasplakao se u publici) i generaciji hrvatskih fudbalera koji su 1998. osvojili svjetsku bronzu. Bili su mi velika inspiracija i kao ekipi uvjerili su nas da i mi povjerujemo kako možemo napraviti nešto veliko u Rusiji. Nadam se da ćemo mi biti inspiracija nekoj drugoj generaciji koja dolazi.

Nakon što je govorio na engleskom i španskom, Luka se svijetu obratio i na hrvatskom jeziku.

- Volio bih pozdraviti moju Hrvatsku, imali smo prekrasno ljeto, hvala vam na iskrenoj podršci i šaljem vam iskrene pozdrave - završio je Modrić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.