open-navfaktor-logo
search
Kup BiH
Traže se još četiri putnika u četvrtfinale, poslastica na Tušnju, bit će zanimljivo i u Olovu
Četiri putnika u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine dobili smo u petak i subotu, a imena preostala četiri saznat ćemo danas.
11.02.2024. u 07:50
get url
text

Veležu, Zrinjskom, Jedinstvu i Posušju pridružit će se pobjednici današnjih duela u kojima će snage odmjeriti Sloboda - Sarajevo, Stupčanica - Široki Brijeg, Sloga - Igman i Borac - Zvijezda 09.

Svakako, najviše pažnje privlači duel na Tušnju, u kojem će snage odmjeriti stari znanci. Tuzlaci su u šesnaestini finala izbacili Željezničar, a sada žele "skalp" i mlađeg premijerligaša iz našeg glavnog grada.

- Utakmica je od velike atraktivne vrijednosti za oba kluba, što sigurno govore i napisi iz medija koje sam čitao te koji govore kako je ovaj duel također možda i najatraktivniji generalno od svih u osmini finala. Na Tušnju ćemo dočekati jednog izuzetno dobrog protivnika koji je u posljednje dvije godine prema mom mišljenju napravio veliki iskorak. Šta više Sarajevo je prema meni u top tri ili četiri kluba regiona trenutno.

Oni dolaze na naš nezgodni Tušanj gdje ćemo kao ekipa pokušati da se suprostavimo na najbolji mogući način i da našim navijačima pružimo što bolju atmosferu - rekao je Zlatan Nalić, trener Tuzlaka.

U Bordo timu su optimisti pred gostovanje na Tušnju.

- Nismo se pripremali na prvu utakmicu nego što nas čeka u nastavku. Momci su spremni i jedva čekaju da pokažu svoju kvalitetu što možda nisu pokazali našim navijačima u prijašnjim mečevima. Bit će jako zanimljivo i dosta ispunjen stadion, a to je poenta svega i tom se veselimo. Želimo dokazati da možemo i da ostvarimo jedan od zacrtanih ciljeva, a to je da idemo dalje u Kupu - kazao je Simon Rožman, trener Sarajeva.

Danas ćemo gledati i duele dva premijerligaša u kojima su favoriti Borac i Sloga, a zanimljivo će biti i u Olovu gdje prvoligaš Stupčanica dočekuje Široki Brijeg. 

Rezultati, parovi i satnica

Velež - Tuzla City 3:2
Jedinstvo - GOŠK 0:0 (4:2 nakon penala)
Zrinjski - Slavija 3:0
Posušje - Laktaši 2:0

nedjelja

Stupčanica - Široki Brijeg (13)
Sloboda - Sarajevo (13)
Sloga - Igman (16)
Borac - Zvijezda 09 (18.30)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.