open-navfaktor-logo
search
Rožman pred kamerama
Trener Sarajevo uočio gostovanja Želji: Ne mislim da će derbi odlučiti neka taktička odluka
AUTOR: Faktor
12.04.2024. u 19:03
get url
text
Fudbaleri Sarajeva gostovat će Željezničaru u 26. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.
Gradski derbi igra se u nedjelju od 20 sati, a meč je najavio Simon Rožman, trener Bordo tima, koji je govorio za klupski YouTube kanal.
- Svi koji koji su bili ili jesmo ili će biti dio ovog velikog derbija možemo biti ponosni, možemo uživati u svemu što taj derbi donosi. U biti sam ponosan da je ova utakmica pravi gradski derbi, jedan veliki spektakl.
Zašto mislim tako? Ovo je poseban grad, želim da svi koji vole sport, koji vole fudbal, svi navijači i jednog i drugog tima, želim da vide dobru igru i da bude što manje problema, bez nekih većih incidenata. Želim da ovo bude jedna lijepa priča za sve nas koji živimo ovo i za sve oni koji nas gledaju - kazao je Rožman, dodavši:
- Mislim da smo došli do neke igre koja ima glavu i rep i to nam je počelo donositi rezultate. Svaka čast dečkima na tome, oni su svjesni svega toga. Svi imamo jedan veliki motiv, ne samo za ovu utakmicu, nego za sve do kraja. Nismo toliko loši koliko je u jednom razdoblju to bilo prikazano.
Mislim da igramo dobro, svjesni smo kako igramo. Svjesni smo kamo idemo. Svjesni smo da zadnju utakmicu nismo bili na razini koju očekujem. Derbi je uvijek nešto posebno. Ne mislim da će derbi odlučiti neka taktička odluka, nego općenito neka slika i jedne i druge ekipe.
Maksimalno smo motivirani, tačno znamo šta želimo raditi na terenu. Što se tiče rostera, imamo još nekih malih sitnica i upitnika, ali imamo dovoljno vremena. Svi igrači žele igrati ovaj derbi - istakao je Rožman.
Uputio je poruku navijačima Bordo tima.
- Pozvao bih sve naše navijače da nam pruže jaku podršku, kao i uvijek ove sezone, jer su bili s nama i kada je bilo loše. Da bi ovaj derbi bio na ponos svima nama, bez ikakvih incidenata, već da se priča o jednoj lijepoj slici grada Sarajeva, svih nas, da svi budemo sretni i ponosni na ono što se dešavalo - zaključio je Rožman.
Derbi na Grbavici sudit će Ermin Sivac iz Zenice.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.