open-navfaktor-logo
search
Ulaganje u budućnost
U Dinamo stigao Belinho, brazilsko čudo od djeteta
Spletom tragičnih okolnosti iz Rio de Janeira je u Zagreb dospio najveći talenat Južne Amerike, tek 14-godišnji fudbalski wunderkind Rafael Gomes Cirino, prenosi Hina.
05.02.2023. u 12:26
get url
text

Nezasluženo je ispod radara prošao jedan vrlo zanimljiv, intrigantan, pa i senzacionalan posao koji je Dinamo odradio u prijelaznom roku. Naime, u Dinamovim pionirima od ovoga proljeća zaigrat će jedan od najvećih, možda i najveći svjetski talenat svog godišta, 14-godišnji Brazilac Rafael Gomes Cirino ili skraćeno – Belinho.

YouTube je preplavljen njegovim spektakularnim majstorijama u dresu njegovog donedavnog kluba Vasca da Game, a u njima će uskoro moći uživati i zagrebačka publika. Belinho je jedna sasvim drugačija fudbalska dimenzija.

No kako je jedan tako darovit dječak uopće završio u Dinamu? Ispalo je to tako spletom nesretnih, tragičnih okolnosti, zbog koji je njegov otac poželio napustiti Rio de Janeiro i otvoriti novo životno poglavlje na drugom kraju svijeta.

U tome mu je pomogao najviše rangirani hrvatski fudbalski menadžer Andy Bara, vlasnik agencije Niagara Sport Company  te njegov brat Denny Bara.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.