open-navfaktor-logo
search
Vinčić na Wembleyu
UEFA odabrala sudiju za finale Lige prvaka, prati ga skandal iz BiH
AUTOR: Faktor
13.05.2024. u 16:59
get url
text
Slavko Vinčić
Slavko Vinčić
Arbitar iz Slovenije Slavko Vinčić sudit će finalnu utakmicu Lige prvaka koju 1. juna na stadionu Wembley igraju Real Madrid i Borussia Dortmund.
Vinčić nosi FIFA značku od 2010. godine, a ovo će mu biti drugo finale UEFA klupskog takmičenja, s obzirom na to da je vodio finalni meč Evropske lige između Frankfurta i Rangersa 2022. godine.
Ove sezone Vinčić je sudio sedam utakmica Lige prvaka.
Slovenca prati i skandal koji se tokom pandemijske 2020. godine dogodio u Bosni i Hercegovini, tačnije Bijeljini.
Vinčić se zatekao u vikendici u vlasništvu Milisava Tomića prilikom operativne akcije "Kristal". Prilikom pretresa vikendice, osoba i vozila tada pronađeno deset pištolja, 14 paketića kokaina, devet tableta medicinske droge xallol, tri pancira, više mobilnih telefona i laptopa, te novac u iznosu od oko 20.000 KM u raznim valutama, a uhapšeno je 16 osoba, dok je jedan broj njih doveden u službene prostorije policije.
Tada je srbijanska starleta Tijana Maksimović, poznatija kao Tijana Ajfon, s još četiri osobe optužena da je poničila krivična djela organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelom međunarodno vrbovanje radi prostitucije, što je Ajfon kasnije i priznala.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.