open-navfaktor-logo
search
Pred baraž
Ukrajinski mediji o meču s BiH: Jednom su nam već "pomrsili račune"
Sport.24tv navodi da je duel sa Bosnom i Hercegovinom ključni meč za odlazak na Evropsko prvenstvo, napominjući da vlada veliko interesovanje za ovu utakmicu
Autor: Anadolija
20.03.2024. u 22:53
get url
text
FOTO: FSBiH
Ukrajinski mediji navode da je selekcija Ukrajine favorit protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine u četvrtak uvečer u Zenici u utakmici polufinala baraža za EURO 2024, ali da ne treba otpisati bh. tim, javlja Anadolu.
Ukrajinski Sport.24tv ističe da je duel sa Bosnom i Hercegovinom ključni meč za odlazak na Evropsko prvenstvo, napominjući da vlada veliko interesovanje za ovu utakmicu.
Portal Sport objavio je da selekcija Ukrajine ima prilično dobre šanse za odlazak na EURO 2024, ali da su pred njima još dva ključna meča.
- Prvi od njih je u Zenici, protiv Bosne i Hercegovine, koja nam je već pomrsila račune u neuspješnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru. Ali sada je pred nama pretposljednji tim kvalifikacijske grupe, kojoj su čak i čudo i konfuzni propisi pomogli da dođe do ove faze kvalifikacija. Očigledno je da ako Ukrajina želi da igra na Evropskom prvenstvu 2024, onda takvi protivnici moraju biti poraženi - navodi se u tekstu.
Portal TSN naglašava da fudbalski analitičari smatraju da je selekcija Serhija Rebrova favorit u utakmici protiv Bosne i Hercegovine.
Ukrajinska Sportarena objavila je da su pred timom Ukrajine odlučujuće utakmice ako želi izboriti plasman na EURO, a prvi izazov je meč protiv BiH.
- Svi moraju biti spremni jer to je samo jedna utakmica i svašta se može dogoditi - naglašava se.
New Voice (NV) objavio je ocjenu bivšeg ukrajinskog reprezentativca Jevgenija Levčenka o meču protiv Bosne i Hercegovine.
U tekstu se navodi kako favorit ipak uvijek ne pobjeđuje, a Levčenko smatra da selekciji Ukrajine "neće sigurno biti lako u meču sa Bosancima", ali da će igrači selektora Rebrova na kraju ipak pobijediti.
- Ne otpisujem Bosnu i Hercegovinu. Vidim kako se spremaju za ovu utakmicu, čujem šta kažu selektor i igrači i to je ozbiljno. Moramo se pripremiti s punom predanošću - rekao je Levčenko.
Utakmica polufinala baraža između Bosne i Hercegovine i Ukrajine igraće se 21. marta na stadionu Bilino polje u Zenici.
U slučaju da Bosna i Hercegovina eliminiše Ukrajinu u finalu baraža će igrati protiv Islanda ili Izraela i to 26. marta na stadionu Grbavica u Sarajevu. U suprotnom bh. tim će u istom terminu na Željinom stadionu odigrati prijateljski susret s poraženim iz ogleda Islanđana i Izraelaca.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.