open-navfaktor-logo
search
Meč sa Širokim Brijegom
Utakmica na Koševu dobila treće poluvrijeme: Je li prekršena uvjetna kazna, šta čeka FK Sarajevo?
Današnji susret Sarajeva i Širokog Brijega odigran na Koševu, a koji su gosti riješili u svoju korist (3:1) imao je i svoje treće poluvrijeme. Dio navijača Sarajeva sa istočne tribine je nakon duela na gostujuću ekipu bacao pirotehnička sredstva.
18.02.2024. u 17:54
get url
text

Kako su slične stvari već viđene i kako je Sarajevo zbog toga uvjetno kažnjeno, naredni susret na Koševu će biti odigran bez prisustva publike.

No, krenimo redom. Fudbaleri Sarajeva odigrali su dosta blijedu utakmicu, i pokazali nemoć protiv, na papiru dosta slabijeg rivala.

Meč je obilježilo dosta tenzija na tribinama. Prvi put su nakon skoro 15 godina navijači gostiju popularni Škripari stigli na Koševo. Podsjetimo, najvatrenije pristalice tima sa Pecare su godinama, tačnije od ubistva navijača Sarajeva, Vedrana Puljića, u Širokom Brijegu 4. oktobra 2009. godine "zaobilazili" najveći bosanskohercegovački stadion.

Iako su nekoliko puta najavljivali svoj dolazak, oni se nikada organizovano nisu pojavili na tribinama Koševa, sve do danas.

Oni su 10-ak minuta prije kraja meča napustili stadion, te nisu zabilježeni incidenti.

Nakon što je sudija odsvirao kraj meča, fudbaleri i stručni štab Širokog Brijega su krenuli prema svlačionicama. No, kada su se približili istočnoj tribini uslijedile su salve uvreda, bacana su i pirotehnička sredstva prema gostima, koji su u jednom trenutku počeli bježati prema sredini terena.

Cijelu situaciju pogledajte OVDJE.

Kada se malo situacija smirila gosti su trčećim koracima otišli prema svlačionicama, a kako nije prvi put da se ovako nešto slično dešava na Koševu.

- Odnosno kako je Sarajevo zbog sličnog incidenta već kažnjeno novčano i uvjetno, gotovo sigurno će se idući susret na našem najvećem stadionu igrati bez prisustva publike - piše Sportsport.ba.

Naime, nakon utakmice Sarajeva i Borca koja je odigrana početkom novembra prošle godine svjedočili smo neredima koje su također prouzrokovali navijači smješteni na istočnoj tribini.

Između ostalog su tada prilikom njihovog odlaska u svlačionicu gađali predmetima glavnog sudiju meča Irfana Peljtu i njegove pomoćnike. Uputili su im i niz uvreda, a taj slučaj kao i kompletna dešavanja tokom susreta su bili na tapeti Disciplinske komisije.

Žestoko je kažnjeno Sarajevo, kako zbog ponašanja navijača sa istočne tribine prema Peljti i pomoćnicima, tako i zbog upotrebe pirotehnike, a osim novčane kazne od 18.000 KM Bordo tim je kažnjen i uvjetno, odnosno kažnjen je zabranom igranja jedne Kup ili prvenstvene utakmice pred navijačima ukoliko se sličan prekršaj dogodi u roku šest mjeseci.

A, kako od susreta između Sarajeva i Borca nije prošlo šest mjeseci kazna o zabrani igranja pred navijačima će kako biti aktivirana, što samim tim znači da će se susret 22. kola PLBiH između Sarajeva i Igmana igrati bez prisustva publike.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.